Сценичните работници от Софийската опера и балет, оставили надписа „Локо

...
Сценичните работници от Софийската опера и балет, оставили надписа „Локо
Коментари Харесай

В японската полиция се смели на Локо Сф, директорът: Не са осквернили паметника

Сценичните служащи от Софийската опера и балет, оставили надписа „ Локо София” на емблематично място в Япония, в действителност не са осквернили мемориала за жертвите от Хирошима.

„ Тази нервност потегли от България”, безапелационен бе шефът на операта акад. Пламен Карталов пред "Здравей, България " по NOVA. Той описа, че двамата чиновници на Софийската опера сами са отишли в полицията, с цел да признаят виновността си. Те не били търсени от управляващите. А униформените даже се разсмели, когато разбрали, че надписът в действителност е името на футболен тим. И че за първи път някой си е признал виновността.

Надраскана със спрей била пластмасова стена, която се намирала на огромно разстояние от емблематичната постройка и ограничавала достъпа до тревна повърхност поради градеж.

Никой там не е желал да раздухва случая.

Той добави, че провокиралите абсурда са отстранени от работа, а от страна на японските управляващи ще им бъде наложена единствено санкция за дребно безчинство.

Когато разбрали, че има български надпис, от групата попитали дали не е някой от тях. Двамата си признали незабавно. Директорът обаче желае да знае за какво те са се разхождали със спрей. Те още не са се върнали.

Акад. Карталов увери, че случилото се не може да заличи триумфа, които артистите ни пожънали в страната на изгряващото слънце. Те изнесли 11 представления на „ Турандот” и „ Кармен” в разнообразни градове. Аплодирали ги общо 25 000 фенове. Това е седмото турне на Софийската опера и балет в Япония.

Всички те излезли на сцената с дисциплинираност.

Той разяснява, че това може да е провокация за околните избори на нов шеф.

Българското външно министерство осъди случая.

Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР