Сцената за откриването на Пловдив – Европейска столица на културата

...
Сцената за откриването на Пловдив – Европейска столица на културата
Коментари Харесай

Пловдив напредва с подготовката за спектакъла, с който се открива Европейска столица на културата

Сцената за откриването на Пловдив – Европейска столица на културата 2019, към този момент се издига на 3 равнища. Строежът стартира на 28 декември и работата по него тече неуморно под надзора на артистичния шеф на немската компания Свен Сьорен Байер и техническия началник Щефън Фукс. Кулата, на която на 12 януари ще се състои спектакълът " Ние сме всички цветове ", с който ще стартира " царуването " на Пловдив, ще има 6 равнища и два подиума от по 100 метра, оповестяват от Пловдивска община.

Части от кръглата сцена ще бъдат издигани с кран на 3 януари. Очаква се кулата да бъде издигната до 5 януари, като екипът на немската компания-организатор Phase 7, изграждащ оборудването, е от над 200 души. В идващите дни ще продължи структурата на двата подиума на булеварда. В седмицата до спектакъла ще бъдат инсталирани и над 350 прожектора, които ще трансфорат сцената в светещ знак на Пловдив – Европейска столица на културата. До 12 януари ще бъдат извършени редица механически проби, измежду които и такива за видео предаване на огромни екрани, ситуирани по кулата. С тяхна помощ феновете ще могат да следят всеки подробност от спектакъла от близко, без значение къде се намират.
На 10 януари ще бъдат сложени буквите, които изписват слогана " ЗАЕДНО ". Тогава ще бъдат инсталирани и пиротехническите средства за огромната художествена заря, с която ще приключи шоуто " Ние сме всички цветове ".
Зашеметяващата 30-метрова кула, осигуряваща видимост от 360 градуса, ще тежи 200 тона дружно с участниците. Кулата има потенциал да побере по едно и също време 1500 участници и да даде на феновете добра видимост към зрелищния театър, без значение дали се намират на бул. " Цар Борис III Обединител ", бул. " Княгиня Мария Луиза " или на площад " Централен ". Техническото застраховане е поверено на българската компания Joker Media Rental.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР