Сценарий за да ми се вземе главата много по-рано -

...
Сценарий за да ми се вземе главата много по-рано -
Коментари Харесай

Банов няма да подава оставка за ремонта на Ларгото

" Сценарий с цел да ми се вземе главата доста по-рано " - по този начин министърът на културата Боил Банов дефинира следващата акция на Българска социалистическа партия с искане за неговата оставка във връзка съмненията им в нарушавания при ремонта на Ларгото в София. " Но моята е здрава карловска глава и не пада елементарно ", безапелационен бе Банов.

" Информирал съм премиера и той ми сподели да кажа на хората какво се е случило, с цел да знаят. На апелите за оставка на Българска социалистическа партия няма да давам отговор. Ако съм за оставка, самичък ще си потегли ", съобщи министърът на конференция във ведомството. " Казусът с Ларгото не е инцидентен, ще сезирам прокуратурата ", отсече Банов.

В началото на годината от Българска социалистическа партия започнаха да настояват, че Министерството на културата е опростило 700 хиляди лева на фирми-строители на стадии от Ларгото като наказателна клауза за забавено осъществяване. По-рано през днешния ден пък споделиха, че от министерството са изпуснали периодите за обжалване по делото против изпълнителя на забавения ремонт на античния комплекс и желаеха оставката на Банов. А през вчерашния ден от министерството пък оповестиха, че шефът на дирекция „ Правнонормативна активност и публични поръчки “ Татяна Цветанова е подала молба за овакантяване предвид на резултатите по правосъдния иск към компанията реализатор на строителните действия на Ларгото.

“На 12 февруари, десетина дни след офанзивата към мен, в Министерство на културата на втора инстанция постъпва определение на съда, че губим делото против консорциума строител на Ларгото. Срокът за обжалване на документите е 12 март. До преди няколко дни това, което знаехме аз и което ми споделя основният секретар е, че чакаме насрочване на дело за трети стадий във Върховен касационен съд. Не ни е било обявено, че има друго развиване по делото също така ”, изясни Банов.

Преди няколко дни разбрах, че истината е напълно друга. Служителят, оторизиран от правна дирекция да води делото, е внесъл жалбата на 13-и, вместо на 12-и март. След 10 дни съдът е върнал, че е изтърван периода. От 12 март без правна дирекция да уведомят нито мен, нито основния секретар, оторизираният чиновник е внесъл жалене на това решение. По това, което виждам манипулативно се пробва да изясни, че документите са пуснати по пощата на 12-и. И в този момент по този проблем преди дни е решил съдът, продължи той. Обясни, че тези неща не минавали през него, а се движели от правния отдел и той по тази причина не знаел. Затова и съгласно него намесването на името му в разнообразни сюжети не било редно.

Аз персонално считам, че този акт е продължение във връзка това, което се случи от сигналите на Елена Йончева. Ако открием, че чиновници, разнообразни от тези, които са положили подписите си на документите, са взели участие в това, ще си носят отговорността. Аз персонално ще предам документите от нашето следствие в прокуратурата, сподели министърът.

Тези дейности не са инцидентни. Служителите, които стоят зад този акт, не са от 1-2 година Те работят тук от повече от 10 година Такава неточност е невъзможна, изключително в оня миг, безапелационен бе той. И акцентира, че това няма по какъв начин да се е случило със знанието му, най-малкото тъй като прокуратурата го проверява по случая, сподели министърът на културата.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР