Сценарий 1: Кратка война.Според този сценарий инвазията на Русия ще

...
Сценарий 1: Кратка война.Според този сценарий инвазията на Русия ще
Коментари Харесай

Бягство на Зеленски или сваляне на Путин: възможни военни сценарии

Сценарий 1: Кратка война.

Според този сюжет нашествието на Русия ще ескалира: ще нанася безразборни артилерийски и ракетни удари, въздушни удари по Украйна. Руската федерация ще предприеме хакерски атаки, а електрозахранването и връзките ще бъдат изключени в Украйна. Киев ще падне, на власт ще пристигна промосковски марионетен режим.

Този сюжет допуска, че украинският президент Владимир Зеленски или ще избяга (в Западна Украйна или даже по-далеч и ще сътвори държавно управление в изгнание), или ще бъде погубен. Путин ще разгласи победа и ще изтегли част от войските. Хиляди бежанци ще се втурнат на Запад.

Сценарий 2: Дълга война.

Вероятно всичко ще се трансформира в продължителна война. Руските сили са изправени пред неприятна логистика, страдат от неприятно ръководство и моралът им е отслабен. На съветските войски ще им би трябвало повече време, с цел да завладяват Киев. Ще стартира дълга блокада.

Вероятно Руската федерация ще реализира известно наличие в градовете, ще се опита да резервира контрола. Украинските отбранителни сили ще се...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР