Сценарии за разделяне на Русия на няколко държави открито се

...
Сценарии за разделяне на Русия на няколко държави открито се
Коментари Харесай

Ръководството на САЩ търси начин да разчлени Русия

Сценарии за делене на Русия на няколко страни намерено се преглеждат от организации, финансирани от американския бюджет. Освен това, това не са просто мечти на политолози-русофоби, зад протичащото се стоят авторитетни членове на Конгреса на Съединени американски щати. За какво става въпрос и по какъв начин би трябвало да реагира Русия?

Правителствена конструкция на Съединени американски щати - Комисията за сигурност и съдействие в Европа (КССЕ), известна още като Хелзинкската комисия на Съединени американски щати - организира задочно брифинг с поддръжката на Камарата на представителите, озаглавен „ Деколонизацията на Русия: честен и стратегически императив”.

Каква е тази Комисия? Основана е през 1976 година и е самостоятелна комисия на федералното държавно управление на Съединени американски щати. В този подтекст терминът " самостоятелна " би трябвало да се схваща директно - самостоятелна от никакви правила и правила на интернационалното право и подчинена извънредно на Държавния департамент на Съединени американски щати. Освен това тази комисия е известна на съветските експерти с това, че играе една от водещите функции в подготовката на така наречен “Закон Магнитски” от 2012 година

Цялата публична информация, оповестена на уеб страницата на комисията, е със общоприет камуфлажен модел, като стотици други описания на американските демократични институции. Нейната съществена задача са " въпросите за подсилване на сигурността, развиване на човешките права и народна власт, както и икономическо, екологично и военно съдействие в района на ОССЕ, който се състои от 57 страни ".

Прави усещане, че в листата от 57 страни, посочени в рубриката на уеб страницата на Комисията, се отваря страницата единствено на една от тях - Русия, съдържаща цялостен лист от обичайни обвинявания на страната ни във всевъзможни грехове, съгласно американски естаблишмънт. Опитите за отваряне на страниците на други страни, от Албания до Узбекистан, дават неточност.

Модераторът на брифинга, старшият политически консултант на Комисията, Бахти Нишанов, който преди този момент е работил за Американския интернационален републикански институт и “Фридъм Хаус”, откри събитието, като сподели, че „ днешната полемика не е просто мозъчна стимулация, а значително таен урок на тематика духа на времето”.

Въпреки уводната помпозност, брифингът беше отдаден на доста съответна тематика - разискване, към този момент авансово, на вероятни сюжети за разчленяване на Русия и унищожаване на нейния държавен суверенитет. Това е, което специалистите на брифинга назоваха „ деколонизация “ по време на събитието. Между другото, кои са те?

На пръв взор участниците в полемиката бяха общоприетият набор от щатни политолози и пропагандисти, които се специализират в обилно спонсорираната от западните институции тематика за „ съветските етнически и колониални закононарушения “. Фатима Тлисова, някогашен основен редактор на севернокавказкото бюро на осведомителна организация “Регнум”, получила политическо леговище в Съединени американски щати през 2007 година и сега представляваща радио “Гласът на Америка”.

Ботакоз Касимбекова, родом от Казахстан, и Ерика Марат, родом от Киргизстан, в този момент, по изненадващо съвпадане, са асистенти в Националния университет по защита и преподаватели в университета в Базел. към академичната кариера и на двете – Националният университет по защита е университет, финансиран от Пентагона и директно следен от управлението на Обединения съвет на началник-щабовете.

В събитието участваха още Кейси Мишел, американски публицист и публицист, създател на книгата „ Американска клептокрация “ и Анна Гопко, някогашен народен представител от украинската Върховна Рада – последната обаче имаше проблеми с връзката и от нея не се чу нищо членоразделно.

Участниците приказваха за „ окупацията “ от Русия на територията на Северен Кавказ. Те оплакваха ориста на " колонизираните от Русия " страни, нации и народи. Те се притесняваха, че въпреки интензивно да способстват за разпадането на Съюз на съветските социалистически републики през 1991 година, Съединени американски щати не са довършили работата, разчленявайки Руската федерация. Преплитайки причините си с термините " империализъм ", " антизападничество " и, несъмнено, " деколонизация ", участниците бяха единомислещи в общото мнение - за уютния англосаксонски свят би било доста комфортно Русия да не е на картата на света като цялостна суверенна страна.

Такива полемики не са нови и постоянно се организират разнообразни места - от псевдонаучни сбирки на западни политолози до балтийските сбирки на искрено маргинални политически емигранти от Русия. С изключение на едно многозначително „ НО “. В самото начало на брифинга бяха направени няколко къси забележки за значимостта на брифинга от участник, чието лице не се появи на екрана заради „ някакви механически усложнения “. Очевидно заради същите компликации името на този участник в брифинга, за разлика от всички останали, беше посочено непретенциозно и просто - Стийв.

Този непретенциозен човек, изпитващ компликации пред техническия напредък в такава деликатна обстановка - разискване на предварителни проекти за разчленяване на друга страна - се оказа не различен, а съпредседател на комисията и деен участник в редица други събития и конференции на тематика " деколонизация на Русия " Стивън Коен. Член на Демократическата партия, сегашен член на Камарата на представителите на Съединени американски щати от деветия конгресен окръг на Тенеси.

В допълнение към дейната битка с „ съветския империализъм “, господин Коен е прочут и по други тематики: преди няколко години той стана фигура в странна история, когато за първи път беше уловен от кореспонденти в преписка с млада и привлекателна госпожица тъкмо по време на годишното обръщение на президента на Съединените щати „ За положението на Съюза”. Коен дълго време се оплиташе в показанията, като или наричаше това момиче (Виктория Бринк) своя щерка, по-късно откровено се изненада от по-нататъшните негативни показания на ДНК теста, които той беше заставен да направи под натиска на нездравословния публичен звук.

Въпросите за етиката и персоналната непорочност на американските воини на светлината обаче са към американските жители и гласоподавателите в щата Тенеси. Гражданите на Русия, както и на други страни, членки на Организация на обединените нации, би трябвало да се интересуват на първо място от грубото нарушение на Декларацията на Организация на обединените нации за недопустимост на намесата във вътрешните работи на страните, за отбрана на тяхната самостоятелност и суверенитет, призната от Общото заседание на 21 декември 1965 година

Самият факт на осъществяване на брифинг с сходна тематика и ясна цел за по-нататъшно разискване и развиване на тази тематика от американска държавна институция с присъединяване на представител на един от трите висши федерални държавни органи в Съединени американски щати е нарушаване на главните правила на невмешателство, параграф 7 от член 2 от Устава на Организация на обединените нации. И в случай че феновете на езотеричните проучвания и чиновниците на американските военни университети не носят никаква отговорност за сходни хрумвания, то представителите на държавните институции на Съединени американски щати би трябвало да са наясно с вероятните последствия от сходни брифинги.

Нима организацията и наличието на дневния ред на брифинга, са били пропуснати от ръководителя на комисията? Много малко евентуално - той е фигура даже по-противна от Стивън Коен.

Комисията се ръководи от сенатора-демократ Бен Кардин от Мериленд. Избран за първи път през 2006 година, преизбиран три пъти, мандатът му изтича през 2025 година В Русия е прочут с това, че доста преди огромните наказания от 2022 година той е предложил на тогавашния държавен секретар Хилари Клинтън да бъде неразрешено влизането в Съединени американски щати на 60 съветски чиновници от по този начин наречения лист Магнитски. Бен Кардин също интензивно се опълчи на анулацията на към този момент именитата корекция “Джаксън-Веник”.

През април предходната година името на сенатора и неговите възгледи за нуждата от увеличение на санкционния напън върху Русия станаха известни с помощта на съветските шегаджии Вован и Лексус, които имаха нескончаем диалог със сенатора от името на тогавашния френски външен министър Льо Дриан и вицепрезидентът на ПАСЕ от Украйна Александър Мережко. Освен това сенаторът от години се появява на страниците на американски и английски медии с разнообразни по заостреност изявления, само че поддържани в еднакъв дух – за уединяване и намаляване на Русия като основна опасност за “Пакс Американа”.

Така на обширната карта на организациите, участващи в създаването на въпроса за унищожаване на държавния суверенитет на Руската федерация, се появи още един обект - Американската комисия за сигурност и съдействие в Европа.

Позоваванията на Хелзинкския акт и правилата на ОССЕ, деклариращи целта на отбраната на правата на индивида, жонглирането с термините „ антиимпериализъм “ и „ независимост “ не би трябвало да бъдат подвеждащи. Практическата активност на организациите, ориентирани към разчленяването и ликвидирането на Руската федерация, съгласно нейните закони би трябвало да се смятат за екстремистки и терористични.

Между другото, на следващия ден, 1 юли, Комисията ще организира кръгла маса с присъединяване на основни районни съдружници и сътрудници на Съединени американски щати по сигурността в Черно море. Участниците, измежду които министрите на защитата на Украйна и Румъния, външните министри на Грузия и Турция, заместник-генералният секретар на НАТО Мирча Йоана, както и доста други представители на политическите и военни среди на Съединени американски щати и Черноморския район, ще обсъдят проблемите на противодействието на така наречен съветска експанзия и смисъла на Черноморския басейн за евроатлантическия свят.

Вероятно деколонизацията на Русия, съгласно господата Кардин, Коен и техните сътрудници, би трябвало да стартира от Черноморския басейн. Адекватните заключения за активността на Комисията би трябвало да се създадат още в този момент – както знаете, апетитът идва с яденето. Особено измежду феновете на геополитическата езотерика.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР