Стряскаща статистика, много болка и призив за отговорност и мисъл

...
Стряскаща статистика, много болка и призив за отговорност и мисъл
Коментари Харесай

Книга срещу безразсъдното шофиране влиза в училищата

Стряскаща статистика, доста болежка и апел за отговорност и мисъл за живота на другите – по този начин в резюме може да се опише новата книга на плевенския публицист Георги Стоянов. Озаглавена " Останете живи ", тя ще ви срещне очи в очи с дребна част от хаоса, който царува по пътищата в България и ще ви запознае с 14 изповеди на участници в пътни произшествия, очевидци на произшествия, служители на реда, близки и другари на починали и ранени. Част от тях описват за грешките, които са позволили, други – за болката и страданиетo. Изданието включва още - цялостна статистика за починалите и ранените при ПТП в България от 1951 година насам, както и правила за деяние при произшествия и други значими рекомендации при положение, че попаднете в пътен случай.
Книга за променените човешки ориси. Книга против злополуките и безразсъдното шофиране. Книга за всички сегашни и бъдещи водачи. Така я дефинират мнозина, които към този момент са я прочели. Самият Георги Стоянов обаче е решил представянето й да става главно пред възпитаници и младежи. От няколко седмици той е подхванал самобитно турне, което ще продължи и през юни.
" Останете живи " към този момент влезе в учебни заведения в Плевен, Приморско, Царево, Долна Митрополия, Тръстеник. Книгата беше показана и във Велико Търново. Кампанията продължава и през юни, като Георги Стоянов ще се срещне с младежи и в Стара Загора, София, Варна и други градове на страната. Всички интензивности към представянето на книгата се разгласяват на формалната й страница във Facebook.
„ Всеки ден чуваме следващата история за още жертви, премазани сред тенекиите на аварирал автомобил. И най-често по безумни аргументи – алкохол, опиати, шофиране без брошура, с несъобразена скорост – „ неточности ”, които – в случай че опитаме да избегнем – считам, че войната по пътищата ще намалее фрапантно. Ще намалее и черната статистика. Смъртта, изключително на младежи в произшествия, постоянно ме е натъжавала, само че по едно и също време с това и пъклен доста ме е ядосвала. Аз не съм пътен специалист. Книгата не е някакъв книжовен шедьовър. Това просто е моят метод да опитам да направя нещо потребно, нещо друго по тематиката. Искам най-много да влияем върху младежите. Считам, че към този момент одобрените водачи доста мъчно ще подлежат на смяна на привичките си, само че пък взех решение, че тематиката, показана по наличен метод, на понятен език, ще накара точно тези млади момчета и девойки, на които занапред им следва да седнат зад кормилото, да осъзнаят в точния момент какъв брой значимо е да бъдат виновни, толерантни и рационални. За да не загинат и да не се трансфорат в убийци ”, споделя създателят и издател на " Останете живи " Георги Стоянов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР