Струва ви се, че почивката в чужбина задължително трябва да

...
Струва ви се, че почивката в чужбина задължително трябва да
Коментари Харесай

Почивка за двама в Гърция за 410 лева със закуска и...

Струва ви се, че почивката в чужбина наложително би трябвало да е скъпа? Всъщност има и бюджетни способи за пътешестване и даже не е наложително, че с по-малко пари ще се лишавате, написа pochivka.blitz.bg.

Предлагаме ви описа на българска туристка, която споделя своя опит в една от групите за пътешественици във Facebook.

Тя признава, че поради ремонт в жилището не са имали никакви планувани пари за отмора, само че един ден решили, че все ще намерят метод най-малко за малко да пътуват и да се насладят на морето и плажа.

" Имаме двустаен апартамент и се наложи да събираме всичките си пари не за отпуска, а за ремонт, просто нямаше по какъв начин да отлагаме повече. Така прекарахме едно кошмарно лято, в което се прескачахме един през различен в жилището, ходехме на работа, а вечер се прибирахме изтощени и можехме да гледаме в една точка.

Накрая всичко завърши, само че бяхме толкоз изтощени и изнервени от цялото прекарване, че даже не се радвахме ремонта. След един следващ скандал ей по този начин от нищото със брачна половинка ми си споделих, че отмора въпреки всичко ще има, незамисимо, че са ни останали малко пари.

Към този миг разполагахме общо със 700 лв. и имахме седем останали дни от отпуската.

Реших, че ще потърся нещо бюджетно в България, само че другарка ми описа, че това лято са били в Олимпиаки Акти. Това е малко селце в подножието на Олимп, с невероятни плажове и най-важното - без огромна навалица. Казах си, че това ще е нашето място.



Ако търсите в действителност бюджетен вид, може да погледнете в някой от букинг уеб страниците. Като цяло цените варират, само че ние щяхме да пътуваме при започване на август, което си е деен сезон. Независимо от това има хотелчета, които в последния миг дават понижения и просто би трябвало да следите офертите.

Хотелът, който избрах, оферираше и закуска, а офертата беше 270 лв. за седем нощувки със закуска за двама души.

Прекрасно, нали?! Стаята беше напълно прилична - спалня, с обособен кухненски бокс с дребен ледник, котлони и всичко належащо за леко готвене. Имаше и личен хигиеничен възел и даже дребна тераска с аспект към вътрешна градина.

Пътят до самото селце от София траеше към три - четири часа с висенето на границата.
Важно конкретизиране - в случай че сте фенове на шумните почивки, то Олимпиаки Акти не е за вас.

Но пък в случай че сте двама изстрадали от поправки като нас или пък компания с друго семейство с деца - това е тъкмо вашето място. На плажа към самото селце има хора, само че с кола може да стигнете до някое по-отдалечено място с голяма плажна линия единствено за вас.



Вече бях загатнала, че не разполагахме с доста огромен бюджет. В нашия случай към този момент имахме обезпечена закуската, избрахме си страхотна таверна, в която вечеряхме. В селцето има доста такива, а цените съвсем на всички места са идентични, като вечерята за един човек излиза към 5-7 евро. Разбира се, може и повече, колкото ви душа изиска, тъй като храната в Гърция е в действителност невероятна.

И в случай че напълно решите да пестите - селцето има няколко доста приятни магазинчета, където цената за някои хранителни артикули е даже по-евтина, в сравнение с в България. "
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР