Струва ви се, че 5 минути са твърде малко време,

...
Струва ви се, че 5 минути са твърде малко време,
Коментари Харесай

5 начина да подобрите деня си за 5 минути

Струва ви се, че 5 минути са прекомерно малко време, с цел да свършите каквото и да било като хората? Грешите. Те могат да ви стигнат за най-малко едно нещо, което доста да усъвършенства деня и настроението ви, написа WebMD, представени от Екперт. И дават образци:
1. Почистете бюрото си . Хвърчащите листа, мръсните чаши и всевъзможни други сходни неща ви разфокусират и понижават вашата работливост. Въведете ред на бюрото си и ще видите, че ще може да се концентрирате надалеч по-лесно.
2. Пуснете музика . Няколко проучвания демонстрират, че слушането на музика намалява кръвното налягане, понижава напрежението и усъвършенства настроението. Правилното парче има силата да промени вашето въодушевление.

Най-честите и огромни неистини, които си споделяме, с цел да не чистим у дома

3. Помиришете лимон. Бърз трик за понижаване на напрежението. Японски учени откриват, че линалолът – субстанция, която откриваме в лимона - потушава класическата реакция на напрежението " бягай или се бори ". Не обичате лимони? Ползвайте босилек, хвойна или лавандула – техните миризми също понижават напрежението.
4. Изключете електронните устройства. Оставете смарт телефона настрани, най-малко за малко. Взирането в екрана на монитора по през целия ден работи изтощително и довежда до безучастие. Бъдете офлайн понякога. Това важи най-много за интервала преди сън.
5. Медитирайте. По-лесно е, в сравнение с звучи. Ето какво би трябвало да извършите. Седнете в комфортна за вас позиция на стол или на пода. Съсредоточете се върху дишането. Нека то е надълбоко. Незабавно ще изскочат разнообразни мисли в съзнанието ви, това не е проблем. Оставете ги да се реят из него и още веднъж се концентрирайте върху дишането. Ежедневната медитация (дори и за няколко минути) понижава напрежението.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР