Струва ми се, че холандският премиер Рюте не ни подкрепи

...
Струва ми се, че холандският премиер Рюте не ни подкрепи
Коментари Харесай

Андрей Райчев: За България не е изгодно да влиза в Шенген в момента


Струва ми се, че холандският министър председател Рюте не ни поддържа за влизане в Шенген. На България не ѝе преференциално да влиза в Шенген сега - по-скоро за авторитет и довеждане докрай на европейската интеграция аплайваме. Това изясни в предаването "Денят стартира " по Българска национална телевизия социологът Андрей Райчев.

Шенген и Еврозоната

По отношение на влизането на България в еврозоната, Райчев е безапелационен, че страната сега е в най-хубавата си форма за приемане и "ако не се случи в този момент, ще се отсрочи доста във времето ".

Социалният антрополог Харалан Александров също се съгласи с тезата на Райчев и добави, че влизането в еврозоната би било "крупен триумф ". Той го избрани като доста по-важно от приемането ни в Шенген. Логиката е да се влагат напъните и ресурсите в дотъкмяване на борбата за Еврозоната, изясни той.

Истанбулската спогодба

Споровете и дебатите към Истанбулската спогодба съгласно Андрей Райчев са повишили напрежението сред Българска социалистическа партия и ПЕС, тъй като Българска социалистическа партия и още няколко социалистически партии в Източна Европа се разграничават от ПЕС политически. Говорим за несъвместими линии - БПС е срещу и заема консервативна позиция, а ПЕС - демократична позиция, изясни Райчев. Харалан Александров добави, че Конвенцията е разделила доста институции и общности в мнението им и даде за образец академичната общественост в лицето на Българска академия на науките и СУ.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР