Струва ли ти се, че напоследък атмосферата у дома е

...
Струва ли ти се, че напоследък атмосферата у дома е
Коментари Харесай

Как да приготвим изненадваща романтична вечеря за своята половинка?

Струва ли ти се, че в последно време атмосферата вкъщи е напрегната? Ако ти или твоята половинка се чувствате раздразнителни или изтощени, може би е време да прекарате малко качествено време дружно. Разбира се, това може да стане, като си организирате СПА уикенд. Но ние имаме още по-добра концепция: организирай за двама ви изненадваща сантиментална вечеря вкъщи.

 

Това може да се случи даже в елементарен работен ден, благодарение на малко авансово обмисляне. Ако концепцията ти харесва, продължавай да четеш, с цел да научиш по какъв начин елементарно да превърнеш елементарния ден в приятна сантиментална вечер с колегата ти.

Храна и питиета
Защо слагаме това като първа точка? Защото вкусната храна е основата за една страхотна вечер дружно. Тук разновидностите са два: или да съставиш меню от най-любимите ястия на твоята половинка, или да приготвиш нещо напълно ново и екзотично, което той или тя в никакъв случай не е опитвал(а).

Първият вид е подобаващ, в случай че сте от хората, които се усещат добре в комфорта на познатото. В случай, че избереш тази тактичност, не прави половинчати работи. Да, даже да се наложи да комбинираш свинско с кисело зеле и торта “Павлова ” за десерт - направи го. Може и да не звучи като най-романтичното меню, само че всеки човек е неповторим и твоят сътрудник ще оцени обстоятелството, че знаеш какво обича най-вече и си се постарал(а) да го съчетаеш за една съвършена вечер дружно.

Вторият вид е подобаващ, в случай че обожавате приключенията и новостите. Освен в случай че не си толкоз разпален кулинар, че нито една комплицирана готварска техника да не може да те изплаши, те съветваме да се спреш на предписания, които са ефектни, само че в същото време и лесни и бързи за подготвяне. Така ще избегнеш заплахата да вложиш часове в някоя засукана рецепта, която да стане на нищо в последната стъпка. Разгледай, с цел да откриеш забавни екзотични артикули, които можеш да претвориш в истински ястия за твоята специфична вечер.

Ами десерта? Когато става дума за сладко съвсем няма опция да сбъркаш. Според нашия опит всичко, съдържащо шоколад, ягоди и/или сметана ще сработи идеално! За да направиш прекарването още по-специално, не забравяй да обърнеш внимание на презентацията, т.е. метода, по който подреждаш храната в чиниите. Красивият плейтинг ще ви накара да се почувствате, все едно сте в безценен ресторант.

Обстановка
Целта на втората стъпка е да превърнеш дома във вълнуващо място, на което и двамата да погледнете с други очи. Дай воля на креативната си мисъл и използвай цялостния капацитет на жилището. Например, в случай че времето на открито е задоволително топло, вечерята може да бъде на терасата - под звездите. Ако пък е студено, можеш да направиш “пикник ” на килима в хола.

Помисли и за украсата: какво би ви предиздвикало да се почувствате добре? Красива свещ или арома лампа? Букет със свежи цветя? Стилна аранжировка в жанр Икебана? Не пести сила, с цел да направиш ситуацията сантиментална!

Забавление
След като си възнамерявал яденето и ситуацията, е време да помислиш по какъв начин можете да прекарате времето си прелестно дружно след вечеря. Например, откри сантименталния филм, който от дълго време желаете да гледате. Или пък забъркай масажно масло от обичаните ви аромати за една същински релаксираща вечер.

Осигури успокоение
Финалната стъпка за вашата сантиментална вечер е да осигуриш цялостно успокоение за двама ви. Изключи звука на всички устройства: имате потребност от отмора. Ако имате деца - обезпечи кой да ги гледа за няколко часа (или даже да останат на посетители за през нощта). Това може и да е мъчно, само че несъмнено ще си заслужава напъните!

Планирай авансово, а след това се остави по течението
Последният ни, само че най-съществен съвет е следният: откакто всичко е готово си остави 5 минути, в които да починеш и да се настроиш за идното прекарване. А по-късно? След това не помни всичките си упования и се наслаждавай на вечерта. Напълно е допустимо тя да протече по радикално друг метод от това, което си представяш. Но точно в това се крие чарът на едно неповторимо прекарване.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !   

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР