Струва 100 000 паунда и вече работи в британски университетРоботите

...
Струва 100 000 паунда и вече работи в британски университетРоботите
Коментари Харесай

Робот-химик ускорява изследванията

Струва 100 000 паунда и към този момент работи в английски университет

Роботите могат да оказват помощ на учените да ускорят проучванията
(снимка: Autonomous Chemistry Laboratory / YouTube)

Британски учени от университета в Ливърпул показаха колега-робот, който е потвърдил своята успеваемост, работейки в лаборатория по химия през целия интервал на самоизолация, наложена от пандемията Covid-19.

Програмируемият робот-химик на стойност 100 000 английски лири се самообучава въз основа на получени по-рано резултати от проучвания, с цел да усъвършенства настоящите опити.
още по тематиката
„ Способен е да работи самостоятелно, тъй че мога да опитвам от у дома ”, споделя Бенджамин Бъргър, един от разработчиците, пред BBC News. Според учените, потреблението на роботизирани откриватели ще разреши научните открития да се случват „ хиляди пъти по-бързо ”.

Нов отчет на Кралското химическо общество обрисува „ национална тактика за проучване след Коронавирус ”, която се базира на роботи, изкуствен интелект и усъвършенствани калкулации като част от незабавно нужен набор от технологии – те би трябвало да оказват помощ на обществено дистанцираните учени да продължат да намират решения на световните проблеми.

Сега роботът-химик стартира поредност от проби, с цел да откри катализатор за ускорение на реакциите, зараждащи в слънчевите кафези.

Според професор Анди Купър, роботът може да взе участие и в битката против COVID-19. Вече е налице е огромен интерес към робота от лаборатории, които правят проучвания за ковид, разкрива той.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР