Струпване на автобуси, които превозват бежанците от Украйна. Тази сутрин

...
Струпване на автобуси, които превозват бежанците от Украйна. Тази сутрин
Коментари Харесай

Струпване на автобуси с украински бежанци на „Дуранкулак“

Струпване на рейсове, които транспортират бежанците от Украйна. Тази заран има 5 рейса с бягащи от войната, а над 10 пък чакат по-близо на “Дуранкулак ” за регистрация за краткотрайна протекция през вчерашния ден, предава bTV.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 3986
До преди два дни рейсовете, идващи от Украйна, са били разпределяни както на пунктовете за регистрация на границата, по този начин и в най-близките РПУ-та.

По данни на националния спешен щаб за денонощие у нас към този момент влизат и остават 2500 бягащи от войната. А до момента те са били на половина.

" Колегите от полицията споделят, че са получили някаква заповед всички рейсове да се записват наложително тук. Миналата седмица ги пропускаха, ходеха в Шабла, по другите пунктове, нямаше проблем, ходеха умерено. А в този момент всички са тук ", изясни Георги Георгиев-доброволец на Граничен контролно-пропусквателен пункт “Дуранкулак ”.

" Дойдохме през вчерашния ден вечерта. Бягаме от войната. Казаха ни, че зелена карта е найдобре да получим тук. Истина ли е, или не, не знам “, споделя Нина от Днепропетровск.

И до момента в който хората стоят на пункта часове наред, с цел да получат зелената карта, пред РПУ-ата, където също могат да бъдат регистрирани, няма никого.

Всеки ден има доста рейсове, с които влизат хора непосредствено по хотелите. Те не минават през никакви пунктове и по-късно ние би трябвало да ги извадим от хотелите по някакъв метод, да ги заведем в РПУ-тата за регистрация. Но това е един надалеч посложен развой, изясни Валери Рачев – ръководител на националния спешен щаб към Министерски съвет.

През последното денонощие на „ Дуранкулак “ са влезнали 1314 украинци. За същия интервал на пункта за регистрация краткотрайна протекция са получили 453.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР