Струма е приоритет за пътната агенцияОбмисля се да има три

...
Струма е приоритет за пътната агенцияОбмисля се да има три
Коментари Харесай

Предлагат по-евтина тол такса през нощта

„ Струма ” е приоритет за пътната организация


Обмисля се да има три разнообразни цени за камионите след въвеждането на тол системата у нас. Идеята беше показана от Михаел Вебер, изпълнителен шеф на “Капш телематик технолоджис България ”, която завоюва търга за построяването й. “Може да се намерения за разнообразни цени – една през нощта, втора денем и трета през уикенда ”, посочи Вебер на конгрес “Стратегическа инфраструктура и вложения в България през 2018 година ”. Идеята е по-ниската цена през нощта да облекчи дневния трафик по автомагистралите и да спомогне за понижаване на злополуките в пиковите часове.

Вебер предлага още сателитно основана система, която да се засича изминатия от автомобила пробег и притежателят му да заплаща на километър. За задачата би трябвало да се изградят железни естакади по автомагистралите. По думите му би трябвало да се вземат още доста решения по построяването на тол системата, само че не се ангажира с съответен период за това.

“На влизане в страната забелязах, че пътищата ви бяха изчистени, купих си винетка и всичко беше наред ”, сподели още шефът на “Капш ”.

Магистралите “Хемус ” и “Русе – Велико Търново ” са приоритет на Агенция “Пътна инфраструктура ” през 2018 година, съобщи ръководителят й Дончо Атанасов по време на форума.

“През март би трябвало да стартира строителството на 10-километрова права Ябланица – Боаза, като целият сектор от автомагистралата, който би трябвало да се рехабилитира, е 50 км ”, посочи Атанасов. По думите му до края на годината би трябвало да започват тръжните процедури за строителство на 135 км от автомагистралата “Русе – В. Търново ”. Друг приоритет е Лот 3.2 от “Струма ”, като сега има тъжба по Оценка на въздействието върху околната среда на сектора, само че това не би трябвало да забави стартирането на строителството, посочи той.

Други планове, които се чака да започват през годината са 167 км от Видин – Ботевград, секторът от Калотина до Драгоман (14,5 км) за него следва да бъде разгласен търг през септември, а цената е 141,7 млн. лева без Данък добавена стойност с финансиране по механизма “Свързана Европа ”. Важно е и разширението на 16 км от правата Слънчев Бряг – Бургас, както и Автомагистрала “Черно море ”, добави Дончо Атанасов и акцентира концепцията за създаване на тунел под прохода Петрохан.

Забавяне


Жалби стопират жп планове


Няколко жп плана се чака да започват у нас посредством евросубсидиране, заяви Нисим Примо, началник на отдел “Мониторинг ” в Национална компания “Железопътна инфраструктура ”.

По думите му множеството от плановете се апелират поради застъпване на частни ползи и това стопира строителството им. “София – Елин Пелин ” е единият план, където се чака да има 23 км железопътна линия.

Проблемите са, че той е напълно ситуиран в градска територия и ще би трябвало да се работи при по-добра организация на придвижването по пътищата. “Елин Пелин – Костенец ” сега се апелира и строителството може да се забави, посочи той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР