Структурната реформа в МВР цели постигането на по-висока ефективност., заяви

...
Структурната реформа в МВР цели постигането на по-висока ефективност., заяви
Коментари Харесай

Николай Ангов: Структурната реформа в МВР цели постигане на по-висока ефективност

" Структурната промяна в Министерство на вътрешните работи цели постигането на по-висока успеваемост "., съобщи Николай Ангов в студиото на Нова телевизия. Депутатът от " Продължаваме промяната " разяснява тематиката за готвените промени в Министерство на вътрешните работи и митинга на служителите на реда и пожарникарите.

Народният представител разяснява и вчерашното изказването на Лена Бориславова. По думите му е станала е информационна неточност, когато тя заяви, че на митинга на чиновниците на Министерство на вътрешните работи ще има провокатори и престъпно проявени лица. Ангов добави, че индикации за митинга на служителите на реда са че той ще бъде спокоен. Не чака обаче същото на. Според него симпатизантите на Костадин Костадинов нямат съответно искане и не знаят защо излизат да стачкуват.

Николай Ангов съобщи, че формата на митинг е значима форма на народна власт, и държавното управление не желае да лишава правото на митинг на никого. Депутатът добави, че Министерство на вътрешните работи прави всичко допустимо да спре провокациите.

Ангов засегна и тематиката за бюджета на Министерство на вътрешните работи за тази година. Отпуснати са 9 милиона лв. за карти за спорт за чиновниците на Министерство на вътрешните работи с наднормено тегло. Той показа, че има нормативи за физическо положение, които служителите на реда би трябвало да покриват.

Народният представител показа, че има чиновниците които са получили документ от ТЕЛК за неработоспособност и вследствие на това не подлежат на физически проби. Ангов съобщи, че тази процедура би трябвало да се отстрани.

Наднорменото тегло може да пречи на осъществяването на служебните отговорности. Ако служител на реда не се оправи два пъти с физическата препоръка ще стартира процедура по освобождението му.

На финала на присъединяване си Ангов засегна и тематиката за промяната в Министерство на вътрешните работи. По думите му структурната промяна в Министерство на вътрешните работи цели постигането на по-голяма успеваемост. Намаляване на фрагментите и повишение на квалификацията са едни от нужните стъпки за това. Ангов добави, че съкращението на 30% от чиновниците в министерствата важи и за служителите на реда.
 Министерство на вътрешните работи синдикатите излизат удовлетворени от Министерски съвет, само че митингът продължава
Министерство на вътрешните работи синдикатите излизат удовлетворени от Министерски съвет, само че митингът продължава

Валентин Попов изясни и че в случай че стартира промяна в Министерство на вътрешните работи и тя е уместна, то синдикатите биха я подкрепили
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР