Структурите на ИТН в Плевен, Пордим, Левски, Кнежа и Долни

...
Структурите на ИТН в Плевен, Пордим, Левски, Кнежа и Долни
Коментари Харесай

… и ако може всички ни ще повлече със себе си, какво има да губи? Нищо

Структурите на Има Такъв Народ в Плевен, Пордим, Левски, Кнежа и Долни Дъбник напускаха партията и написаха в декларацията си: „ Недопустимо е политиката на управлението на партията да се показва във вземането на еднолични решения в полза на няколко души и с лека ръка да се хвърля напразно трудът на стотиците членове “.
Всичко по тематиката: Трусовете в обединението 233
А Слави отново се появи, в общоприетия си тип – двуизмерно, на тъмен декор в студио, надалеч от всички, седнал самичък, недостижим за журналистически въпроси или за въпросите на своите си депутати, симпатизанти и членове на партията – и отново заприказва: аз направих, аз изтеглих, аз взех решение, аз, аз, аз. 

Уважаемите хора, депутати, симпатизанти, оказали се в Има Такъв Народ с някаква идея, вярвали в нещо, трябваше още веднъж да изслушат със свити сърца тази тирада на свъсените вежди и драматизма и да открият, че те даже не са значими. Те най-вероятно не са и знаели, че ще има такава тирада, както не знаеха и за предходните. 

Слави съобщи, че и всички депутати да му вземат… „ И всички депутати да ми вземете, с изключение на Тошко Йорданов, няма да се спра “.

Аз, аз, аз. Вие… и да си идете, и да не си идете, аз съм си аз, аз съм човекът—ИТН и Има Такъв Народ е Слави. Не вие. Аз мога и без вас. Вие без мен – не! 

Така ли е в действителност? За това ли влязохте в партията?

Не, нали? Знаем, че е „ не “, знаем и че е мъчно, че и ужасно да се откъснеш от една такава конструкция. „ Трудно “ не значи „ невероятно “ обаче. 

И отново Македония. Същата Македония, която преди няколко месеца предложи да изтъргуваме за Шенген и за американските визи. Сега… внезапно е по-важна от всичко. Как? Кога? Защо? По-важна от вас – хората на Има Такъв Народ. По-важна от вас – българите, които имат родители, чиито пенсии няма да се усилят, тъй като се саботира бюджетът. Защо се саботира? За да се подлива вода. И до момента в който се прикриват същинските претекстове: Капитан Андреево, бюджетът, Българска народна банка, битката с мафията… се приказва на всеослушание за Македония. 

Забележете, че нищо не се е трансформирало по тематиката с Македония. Не френско, а занзибарско предложение да се входира в комисията, Търговско отделение ЩЕ съдебна експертиза ГЛАСУВА ОТ ПАРЛАМЕНТА. И каквото реши Народното събрание, това ще е. И нито Кирил Петков ще вземе решението, нито Франция, нито марсианците. Всичко друго е прахуляк в очите! И вие го знаете. 

Когато фокусникът ви заблуждава да гледате лявата му ръка и я маха пред вас, знайте че с другата ръка наглася картите. 

А ето това е доста опасно… доста! Ето тези думи на Слави: „ Истината е, че в РСМ няма българско малцинство, а има българи. Говори се и за македонски език, а всички знаем, че подобен език няма “. 

Това са думите на Путин за Украйна…

И е ужасно. 

Стана ли ви ясно, че няма съответни български условия към Македония? Уж беше записано, че желаеме да признаят българското малцинство в конституцията си. Добре. Говореше се за признание на българския генезис на езика. Добре. Сега излиза Слави и споделя НЕ, не е задоволително. Не „ българско малцинство “, ами направи всички са българи. Няма македонски, не. Български. 

Не бяха такива условията до момента. Той си ги сменя в придвижване. Добре, ами, в случай че се видят притиснати от събитията и вземат, че се съгласят, кажат „ да “ и за малцинството, и за езика? Слави на следващия ден ще излезе и ще каже нещо ново. Ще изиска още нещо жалко и неизпълнимо, единствено и единствено кавги да има.  

Разбрахте ли, че не е въпроса за „ българските условия “, а е непременно да има несъгласие, че да може да си циклят връзките на кота нула и омразата да се поддържа? 

 

За „ мафията “ сподели цялостна нелепост. Всички сме гледали филми най-малкото, четем новините, знаем какво е мафия, за какво ни втълпява тези думи: „ Мафия значи да се сраснеш с властта и да се корумпираш. Аз напуснах непринудено властта и няма по какъв начин да съм мафия “…?

Защо ни убеждава, че думите в българския език към този момент имат друго значение?  

Мафията си е мафия. Властта си е власт. Те могат да работят дружно, само че мафията е дума, която значи вид проведена престъпност, станала нарицателно за огромна проведена престъпност. Тя може да е във властта, може и да не е. Мафия има и там, където властта не е с нея, и там където е. 

Пак ще повторя: за какво ни убеждава, че думите в българския език към този момент имат друго значение? Заради джиповете с защита, с които се движи, или поради рождените дни, на които беше с Павлов, Илиеви, поради изявленията от предишното, че мутрите са „ мъжки момчета “? 

„ Аз напуснах непринудено властта и няма по какъв начин да съм мафия “…

Лъки Лучиано във властта ли е бил? Ал Капоне във властта ли е бил? 

А и до каква степен е напуснал властта? Ще се яви отново на избори. Ще прави нова коалиция. Надява се на мандат на Има Такъв Народ за сформиране на държавно управление. Това ли е напускането? 

Тази част щеше да е добре да не я вкарва в речта си, тъй като стана прекомерно явно събирането на частите от счупената ваза. Изкривяването на думите, да се опитваш на черното да кажеш бяло… това е симптом, че контролът се изплъзва, егото е засегнато, земята под краката я няма, а ти би трябвало да излезеш и да кажеш нещо. И излиза ето това. 

И финалът също е доста заплашителен: „ Какво ще ми вземете? Какво ще вземете на човек, който няма какво да губи? “

Ще натисне копчето и в случай че може всички ни ще повлече със себе си, какво има да губи? Нищо. 
 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР