Структурира се Областен координационен център за подкрепа на украински граждани.

...
Структурира се Областен координационен център за подкрепа на украински граждани.
Коментари Харесай

Разкрива се Областен координационен център- Кюстендил за подкрепа на украински граждани

Структурира се Областен координационен център за поддръжка на украински жители.

Центърът ще синхронизира работата на локалните управляващи и районните държавни органи, с цел да може да бъде оказана навременна и пълноценна помощ, и поддръжка на украинските жители, бягащи от войната, които идват на територията на област Кюстендил. 

Центърът ще събира и дава информация за всички вероятни запаси за настаняване на украински жители, ще поддържа акцията на Българския червен кръст (БЧК) за филантропична помощ, ще поддържа връзка с институциите в просветителната система, обезпечаване на работни места и други

Областен Координационен център Кюстендил открива и денонощна телефонна линия за връзка – номерът е 0885939322

Имейл адресът за връзка, информация и въпроси към Центъра е

Работа на Областния координационен център Кюстендил в другите сфери:
Ресурси за настаняване: Ежеседмично ще бъдат събирани и обновявани данни за ресурсите за настаняване на украински жители. Центърът щ3 сабира информация за предоставените частни домове за настаняване, от всички общини на територията на Кюстендилска област, от други организации и жители, искащи да оказват помощ. Всичко това ще бъде съхранявано в Областния координационен център Кюстендил и ще бъде предоставено при нужда.Трудови правни отношения: Инспекцията по труда, дружно с Областната администрация, ще оказват цялостна институционална поддръжка както на пристигналите в региона украински жители в потребност, по този начин и на бизнеса, с цел да може законно тези хора да бъдат въведени в пазара на труда.Образование: Директорът на Регионалния инспекторат по обучение Мая Стойчева-Николова поема уговорката да подсигурява, че няма да има дете на територията на региона, без значение от статута му на престояване и от това дали приказва български език или не, което да не бъде въведено в българската просветителна система. Бизнес: Координационният център ще работи в тясно съдействие с бизнеса в Област Кюстендил за даване тук-там за настаняване, превоз и работа на жители от Украйна.Кампания на БЧК: Кюстендил
ул. “Стефан Караджа ” №25 доктор Емилия Кацарска – шеф
доцент Екатерина Керемидарска, Тел./Факс: 078 55 03 71, E-mail:
Българският Червен кръст открива Национална благотворителна акция в помощ на потърпевшите от спора в Украйна.

Можете да дарите посредством:
SMS на номер 1466 (цена 1 лева.) към всички мобилни оператори.Банкова сметка в лева
БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ
УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД
BG23UNCR76301077778563
UNCRBGSF
(За потърпевшите от спора в Украйна)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА МАТЕРИАЛНИТЕ ДАРЕНИЯ

В поддръжка на идеята – на 27 февруари 2022 година към всички регионални центрове на БЧК са образувани доброволчески екипи за набиране на дарения. В сходство с условията за изпращане на артикули и дарения с филантропичен ескорт по време на пандемия, се съблюдават насоките на СЗО и Международния Червен кръст, съгласно които всички облекла и обувки, спално долни дрехи, топли завивки и хигиенични материали би трябвало да бъдат нови.
Здравеопазване: В МБАЛ „ доктор Никола Василев “ гр. Кюстендил прегледите и лекуването на украински жители ще бъде изцяло гратис.Служби за сигурност: Структурите на службите за сигурност са в подготвеност да поддръжка, според компетенциите им.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР