Структурата на Възраждане“ в град Пловдив следи с изключително внимание

...
Структурата на Възраждане“ в град Пловдив следи с изключително внимание
Коментари Харесай

„Възраждане“ призовава Община Пловдив да запази капитала си в Пловдивския панаир

Структурата на „ Възраждане “ в град Пловдив следи с извънредно внимание проблема към общинското сдружение „ Пълдинтур инвест “АД, което е акционер в обичания на всички пловдивчани Пловдивски панаир- „ Международен панаир Пловдив “ АД.

За нас от „ Възраждане “ е вън от подозрение, че става въпрос за скрита приватизация на сдружението, за цялостното му преодоляване. В сегашния миг Община Пловдив има 25% от сдружението, а с готвеното ново изключително общо заседание на сдружението този % ще бъде понижен на 22,5%.

По този метод община Пловдив губи блокиращата си квота и няма да може да стопира разпоредителни покупко-продажби в „ Пълдинтур Инвест “ АД. За нас няма подозрение, че задачата е елиминиране на Община Пловдив от сдружението.

Призоваваме Община Пловдив и Общински съвет Пловдив да създадат всичко допустимо да спрат това деяние, като упълномощят представителя си в Общото заседание на „ Пълдинтур Инвест “ да гласоподава срещу повдигането на капитала.

Действията, които доведоха до понижаване двойно % на Община Пловдив, са обратно във времето, само че в този момент е време за деяние, с цел да се предотврати окончателната загуба на надзор върху сдружението. „ Възраждане “ ще следи деликатно развоя на събитията и ще търси отговорност от всички виновни лица, по всички законови начини.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР