Структурата на ПП ГЕРБ в район Южен даде курбан за

...
Структурата на ПП ГЕРБ в район Южен даде курбан за
Коментари Харесай

Дадоха курбан за храмовия празник в Коматево

Структурата на Политическа партия ГЕРБ в регион " Южен " даде курбан за храмовия празник на черквата " Свети Прокопий " в пловдивския квартал " Коматево ". Веднага след празничната работа отец Стоян благослови ритуалната храна. Той поздрави миряните и приветства самодейността на Политическа партия ГЕРБ. След това бяха раздадени над 400 порции рибен курбан на всички, пристигнали да се черкуват и да почетат деня на светеца, чието име носи единственият православен храм в Коматево.

На празника участваха националният представител от Политическа партия ГЕРБ инж. Атанас Ташков, ръководителят на районната партийна конструкция и общински консултант Георги Василев, общинските съветници Даниела Дженева и Веселин Маневски, членове, симпатизанти, стотици поданици на квартала.

На 8 юли православната черква популяризира Свети великомъченик Прокопий Кесарийски. Той живее по времето на най-жестоките гонения на християните при император Диоклециан.  Умира в името на християнската религия през 303 година, когато бил затворен, непреодолим и посечен с меч. В националните вярвания се счита, че светецът е настойник на пчелите.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР