Строящите се от миналата година 11 км нов преносен газопровод

...
Строящите се от миналата година 11 км нов преносен газопровод
Коментари Харесай

Борисов сравни Турски поток с политическа магистрала

Строящите се от предходната година 11 км нов метафоричен газопровод и газоизмервателната станция " Странджа ", които ще са част от " Турски поток " у нас, бяха открити през вчерашния ден от премиера Бойко Борисов. Веднага по-късно той отпътува да ревизира по какъв начин вървят работите по ускореното строителство на самото трасе на продължението на тръбата за доставки на съветски газ по дъното на Черно море през Турция, България, Сърбия и Унгария до Австрия и Западна Европа. " България ще бъде с две газови автомагистрали, българската стопанска система ще има опция да си купи най-евтиния газ, а нашите съседи също ще могат да си доставят газ по тези газопроводи ". Това сподели Борисов преди рязането на лентата на така наречен уголемение на газопреносната ни мрежа край Ямбол в сектора от българо-турската граница до компресорна станция " Странджа ", имайки поради " Балкански поток ", както той го назовава. Другата автомагистрала е газовата връзка с Гърция. " Това е и една политическа автомагистрала ", добави той за новата права, която от дълго време е готвена да влезе в трасето на " Балкански/Турски поток ". " Докато другите приказват, ние строим и даваме опция за България да възвърне мястото си като главен газоразпределителен център ", повтори свои остарели тези министър председателят Борисов.

" Другата седмица ще ви покажа по какъв начин строим интерконектора с Гърция. Така че България ще бъде с две газови автомагистрали. Българската стопанска система ще има опция да си купи най-евтиния газ, който се предлага и се доставя, а нашите съседи Сърбия, Македония, Унгария, Австрия ще могат също да си доставят по тези газопроводи газ ", сподели той. Министърът на енергетиката Теменужка Петкова означи, че планът е основен за газовия хъб " Балкан ". " Свързването на вашата страна към " Турски поток " ще разреши да получавате синьо гориво по нов благонадежден маршрут и да станете един от най-големите газови разпределителни центрове ", съобщи на церемонията посланикът на Русия в София Анатолий Макаров.

Работата по строителството на второто отклонение на " Турски поток " ще бъде приключено в период през 2020 година, съобщи външният министър на Русия Сергей Лавров след среща с българския външен министър Екатерина Захариева. Двамата са разискали и плана за АЕЦ " Белене ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР