Строшени дървета и стъбло, както и пострадали коли са само

...
Строшени дървета и стъбло, както и пострадали коли са само
Коментари Харесай

Шумен се съвзема след бурята

Строшени дървета и стъбълце, както и потърпевши коли са единствено част от равносметката след снощната стихия в Шумен. 

Красимир Косев, гл. експерт „ Превенция и действия по отбрана на популацията “ в Община Шумен, съобщи, че са получени повече от 40 сигнала за паднали дървета и кабели.

ВСИЧКИ СНИМКИ ТУК

Най-много са провалите в северозападната част на града, а работници от общинските предприятия са работили до 24 часа, с цел да обезпечат проходимостта на улиците.  
Пораженията след бурята в Шумен
Публикувахте от Darik Шумен в 26 юли 2017 година
Косев разясни, че в момента работят по разчистване на клоните и улиците, както и на водосъбирателните шахти, с цел да не се стигне до наводнения при нови превалявания, изясни той.
 Разчистването продължи и денем dariknews.bg
 
Специалисти от Община Шумен вършат оглед на детските площадки, които са наранени от бурята.

Градушка като орех падна в Шуменско, бурята строши дървета (СНИМКИ)

В Шумен най-пострадали са регионите към улиците „ Кирил и Методий “, „ Ген. Столетов “, „ Васил Друмев “, „ Васил Априлов “ и кварталите „ Гривица “ и „ Боян Българанов “.  Бурята е пречупила клони от върха на голяма липа в двора на Детска градина „ Латинка “ на улица „ Любен Каравелов,  които са се преплели в короната на дървото. Мястото е обезопасено и сега се подхващат ограничения за тяхното премахване.
 Детски площадки също са потърпевши от бурята dariknews.bg
Късно нощес пътят сред селата Царев брод и Велино е бил наводнен и непристъпен за няколко часа. През нощта водата се е отекла и правата към този момент е отворена за придвижване.

 Разчистването продължи и денем dariknews.bg

В Царев брод е паднала градушка с размерите на яйце, като има данни за нанесени провали по няколко покривни структури, остъкления на къщи и коли.
 
По информация на дежурните в общините без ток са село Войвода в община Нови пазар и село Вълнари в община Никола Козлево, заради наводнени трафопостове след снощните превалявания в района. Екипи на „ Енерго Про “ работят за премахване на повредите.
Поради същата причина-наводнен трафопост нощес без ток е било и село Изгрев в община Венец, само че там електрозахранването към този момент е възобновено.
За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК. Там чакаме и вашите мнения. По тематиката Градушка като орех падна в Шуменско, бурята строши дървета (СНИМКИ)
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР