„Ад на колела“: Тийнейджър от Охайо, осъден на 15 години до доживотен затвор за смъртоносна катастрофа

...
СТРОНГСВИЛ, Охайо (WJW) — Тийнейджър от Охайо в понеделник получи
Коментари Харесай

СТРОНГСВИЛ, Охайо (WJW) — Тийнейджър от Охайо в понеделник получи две доживотни присъди за убийствата през юли 2022 г. на нейния приятел и друг мъж.

Макензи Ширила от Стронгсвил беше призната за виновна по-рано този месец по общо 12 обвинения, включително обвинения в убийство, утежняващо убийство с автомобил и притежание на наркотици за катастрофа през юли 2022 г., при която загина нейният приятел, 20-годишен годишният Доминик Русо и техният приятел, 19-годишният Дейвион Фланаган.

Тя ще има право на условно освобождаване след 15 години. Освен това шофьорската й книжка ще бъде спряна за цял живот.

Самолетните билети най-накрая са по-евтини, но може да искате да резервирате скоро

„Много съжалявам“, каза Ширила в кратко изявление в понеделник. „Никога не бих позволил това да се случи или бих го направил нарочно. Всички сме приятели и Дом беше моята сродна душа. Иска ми се да мога да премахна цялата ти болка. Толкова съжалявам.“

Прокурорите от окръг Куяхога доказаха, че Ширила умишлено е причинил катастрофата в началото на 31 юли 2022 г. и тези доказателства показват, че тогавашният 17-годишен младеж е натиснал газта, движейки се с висока скорост задънена улица в бизнес парк на Стронгсвил, нарочно се блъсна в тухлена стена, убивайки Русо и Фланаган.

При произнасянето на присъдата й в понеделник прокурорите казаха, че скоро след катастрофата с висока скорост Ширила е попитала властите „може ли просто спре лиценза й за 10 години” — според тях перспективата показва „шокиращата липса на угризения” на Ширила след смъртта им.

По време на продължилата седмица хоспитализация на Ширила след катастрофата, на следователите беше казано, че тя и майка й търсят работа с базирана в Лос Анджелис агенция за модели, казаха прокурорите.

След това, месеци след катастрофата и преди да бъде официално обвинена, Ширила можеше да бъде видяна в публикации в социалните медии да празнува Хелоуин и да присъства на концерт в Cleveland's Flats област.

Гледайте пълното изслушване на присъдата по-долу:

Анджело Русо нарече малкия си брат Дом най-„безкористния“ човек, когото познава – докато Ширила е „най-егоистичният“.

p>

„Дом беше най-добрият ми приятел и приятелите в тази съдебна зала също биха казали, че Дом е най-добрият им приятел“, каза той.

Майката на Доминик Кристин каза, че сякаш е „изгубила три деца“ в катастрофата — но че синът й винаги е в мислите й.

„Болката е завинаги. Времето не лекува тази рана. Макензи, отиваш в затвора, защото направи това“, каза тя. „Бъдете благодарни, че все още сте живи и имате бъдеще – каквото и да е то. Доминик и Дейвион бяха ограбени от бъдещето си — надеждите и мечтите им.“

SNAP промени идват на 1 септември

Фланаган планираше да отиде на бръснарско училище и да отвори собствена бръснарница, майка му Хайме каза в понеделник.

Тя нарече осиновения си син „невероятна душа със златно сърце“, която получи толкова любов, колкото даде – „любовта, която би спасила приятел в средата на нощта, без въпроси; видът, който би защитил приятелите и ги почитал“, каза тя.

Малката сестра на Фланаган Дейвин – осиновена с него през 2012 г. – нарече големия си брат модел за подражание и източник на безопасност и доверие. Тя каза, че е несправедливо един ден Ширила да бъде освободена условно, „докато брат ми ще си отиде завинаги.“

„Бих искал да дадете на Макензи възможно най-дългата присъда. Познавам я от три години и тя винаги е избирала лесния начин,” каза тя пред съда в понеделник. смъртоносна катастрофа, което я принуждава да си позволи малко удоволствие въпреки трагедията.

Натали моли съдията за снизхождение и едновременна присъда, твърдейки, че катастрофата е „трагичен инцидент“ – такъв, какъвто дъщеря й няма памет.

„Просто искам да кажа на семействата, че съм сломена, тъжна и изгубена“, каза тя.

Адвокатът на защитата на Ширила Джеймс Макдонъл от Кливланд се опита да пощади жена доживотна присъда по обвинение в двойно убийство, твърдейки по време на процеса, че катастрофата е убийство по непредпазливост и че никой не знае какво се е случило вътре в тази кола.

Въпреки че прокурорите твърдяха, че Ширила не е показала никакви угризения, Макдонъл каза, че не се съгласи.

„Всичко, което мога да ви кажа, е, че от момента, в който срещнах тази млада дама тук, тя изрази скръб“, каза той. „Като съдебен служител се чувствам много уверен, като казвам, че тя е изразила истинско разкаяние.“

Мисури актуализира графика за прилагане на нов телефонен код 235

Повечето от обвиненията на Shirilla бяха обединени в нейното убийство се зачита при произнасяне на присъдата. Поради законовите присъди на обвиненията от 15 години до живот, съдия Нанси Маргарет Русо беше оставена само да реши в понеделник дали те ще бъдат изтърпени отделно или едновременно. Съдия Русо избра второто.

„Трудно е да се проумее как някой може да се притеснява от това, че шофьорските му права току-що са причинили смъртта на двама души“, каза съдия Русо.

Гледайте предишния Отразяване на новините на WJW в плейъра по-долу:

При произнасянето на присъдата й за виновна по всичките 12 обвинения, съдия Русо по-рано този месец се позова на видеодоказателство за шофиране на превозното средство от Ширила, движеща се с висока скорост по улицата, достигайки до 100 мили в час точно преди катастрофата.

„Това е вид доказателство, което никога не можете да не видите. Не можете да забравите визуализацията или аудиото на тази изложба. … Това е смразяващо и трагично“, каза тя по-рано този месец.

„Видеото ясно показва целта и намерението на подсъдимия. През този ден тя избра курс на смърт и унищожение. … Тя се превърна от отговорен шофьор в буквалния ад на колела.“

За последните новини, времето, спорта и поточно видео, отидете на FOX 4 Канзас Сити WDAF-TV | Новини, Времето, Спорт.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР