Строителят пое ангажимент интерконекторът България-Гърция да бъде завършен между 10

...
Строителят пое ангажимент интерконекторът България-Гърция да бъде завършен между 10
Коментари Харесай

Арх. Шишков: Има ангажимент интерконекторът да бъде завършен между 10-15 септември

Строителят пое ангажимент интерконекторът България-Гърция да бъде приключен сред 10 и 15 септември. Това съобщи по бТВ министърът на районното развиване арх. Иван Шишков.

Той не се ангажира с съответна дата, по кое време ще потече „ синьото гориво “ по интерконектора: „ Би трябвало до края на септември да потече газ, само че не мога да кажа съответна дата “.

Министър Шишков въпреки всичко чака до десетина дни да бъде приключено строителството.

„ Ако строителят го довърши, поех ангажимент да създадем приемателната комисия, акт 16 и да стартираме да го употребяваме. В момента, в който имаме приключено строителство, да имаме подготвени документи. Работим доста интензивно и с надзора “, сподели служебният районен министър.

Той разяснява и думите на някогашния министър председател Кирил Петков, който твърдеше малко преди да падне от власт, че газовата връзка е приключена на 99%.

„ Със сигурност не е 1%. Строителят беше изгубил инерцията и скоростта в строителството. Успяхме да го мотивираме и избрани действия би трябвало да бъдат направени в този момент и незабавно “, съобщи арх. Шишков и увери, че непрестанно е в контакт със строителите.

Той уточни, че би трябвало да се довършат няколко дребни неща свързани с една противопожарна норма. Строителят твърди, че до края на седмицата ще бъдат подготвени, добави районният министър. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР