Строителят на междусистемната газова връзка Гърция - България е поел

...
Строителят на междусистемната газова връзка Гърция - България е поел
Коментари Харесай

Надявам се другата седмица етап 1 от интерконектора Гърция-България да бъде завършен

Строителят на междусистемната газова връзка Гърция - България е поел ангажимент до неделя вечер да извърши незавършените досега действия от първия стадий от обекта и се надявам другата седмица тази част от връзката да бъде приключена. Това сподели министърът на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков след среща с представители на строителя, надзорната компания и проектанта на интерконектора. „ Ако изпълнителят съблюдава поставените от него периоди, при започване на идната седмица ще има утвърден екзекутив и ще бъде подписан акт 15, а незабавно по-късно и ще бъде свикана държавна приемателна комисия “, изясни министърът.

Той обаче изрази и неодобрение от това, че строителят към момента не е извършил изцяло поетите задължения. „ Бяхме създали график за довършването на минималните строителни действия, които бяха останали, само че те не са изпълнени. Днес имахме много настоятелен, само че и малко изострен диалог със строителя. Веднъж за документите, повторно за това, че те имаха поети задължения и не ги приключиха “, добави районният министър и акцентира, че строителният контрол си е показал съвсем всички документи, а строителят не ги подава в нужното движение.

Най-вероятно до края на седмицата документите, които зависят от общините и страната ще бъдат подготвени, отбелязва министърът. Стана ясно още, че Министерство на регионалното развитие води диалог с всички общини, свързани с построяването на интерконектора, да си вземат удостоверенията от кадастралните служби.

В петък строителят на интеконектора с Гърция ще се срещне с регионалния шеф на Кърджали, с който би трябвало да изчистят елементи към единодушието на общините, че одобряват обекта без забележки.

В понеделник, в 11:30 ч, районният министър още веднъж ще направи инспекция на място в Стара Загора и Хасково, стана ясно след днешната среща. „ Министерство на регионалното развитие се трансформира във втори контрол на строителя “, разяснява проектант Шишков. „ Станахме деен участник в строителния развой. Помагаме и с интелектуален труд, и с цялата опция по най-бързия метод да имаме всички съгласувания, свързани с страната, с цел да може обектът да бъде въведен в употреба “, заключи министърът.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР