Строителството расте през август на годишна база, сочат данните на

...
Строителството расте през август на годишна база, сочат данните на
Коментари Харесай

Строителството расте с умерени темпове през август

Строителството пораства през август на годишна база, сочат данните на статистиката. Строителната продукция се подвига с 2.4% по календарно изгладени данни.

При строителната продукция растежът се дефинира от позитивния ритъм както при гражданското/инженерното строителство, с записано нарастване от 3%, по този начин и при сградното строителство, където повишаването е с 2%. Спрямо юли сградното строителство пораства с 0.7%, а гражданското - с 0.4%.

Индексът на Национален статистически институт за продукцията в бранш " Строителство " се покачва през август с 0,5% по отношение на юли, когато се намали с 0,7 на 100, като продукцията от гражданското и инженерно строителство се покачва с 0,4%, до момента в който продукцията от сградното строителство нараства с 0,7 на 100.

На годишна база строителната продукция през август се покачва с 2,4% след напредък с 0,6% през юли, отбелязвайки покачване за шести следващ месец, като сградното строителство се усилва с 2,05%, а гражданското и инженерното строителство - с 3 на 100.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР