Строителството на завода за производство за автомати Калашников във Венецуела

...
Строителството на завода за производство за автомати Калашников във Венецуела
Коментари Харесай

Завод за автомати Калашников във Венецуела заработва до края на 2019-а

Строителството на завода за произвеждане за автомати " Калашников " във Венецуела се планува да бъде приключено до края на годината. Това заяви пред публицисти генералният шеф на " Ростех " Сергей Чемезов, представен от Интерфакс.

Отговаряйки на въпрос за военно-техническото съдействие с латиноамериканската страна Чемизов отговори: " Доставките се правят както за сметка на заеми, по този начин и за пари. Ние от страна на " Рособоронекспрот сме изпълнили всички те си отговорности. Нашите сътрудници също ".

Руски източник е съобщил на Интерфакс, че Русия я изпълнила всички договори за доставка на оръжие и военна техника за Венецуела. " Няма неосъществени оръжейни контракти ", твърди източникът на организацията.

През август предходната година ръководителят на " Рособоронекспорт " Александър Михеев съобщи проекти за въвеждане в употреба на база за обслужване на хеликоптери и център за подготовка на водачи. А по този начин също и за построяването на цех за произвеждане на автомати " Калашников " в страната.

Венецуела е най-големият консуматор на съветско оръжие и военна техника в латиноамериканския район, уточни преди време пред Интерфакс зам.-директорът на Федералната работа за военно-техническо съдействие, Анатолий Пунчук. Допълвайки, че на Венецуела е възложен съветски държавен заем за придобиване на съветска военна техника.

Сумата на договорите в региона на военно-техническото съдействие сред Москва и Каракас се прави оценка на 11 милиарда $. На Венецуела са доставени мобилни системи а противовъздушна защита със междинна далекобойност ЗРК " Бук-М2 " и с по-голям обхват - " Антей-2500 ".

Излезе също по този начин информация, че на Венецуела са доставени 100 хиляди автомати " Калашников " от новата трансформация АК-103. Страната е получила също по този начин бойни самолети Су-30МК2, вертолети Ми-35М, танкове Т-72, бронетранспортьори БМП-3 и БТР-80. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР