Строителството на Южната дъга на околовръстния път на столицата в

...
Строителството на Южната дъга на околовръстния път на столицата в
Коментари Харесай

Аврамова Строителството на Южната дъга в София може да стартира до края на 2019 г.

Строителството на Южната дъга на околовръстния път на столицата в сектора сред регион Младост и Автомагистрала „ Тракия “ би могло да стартира до края на годината, заяви министърът на районното развиване Петя Аврамова по време на петъчния парламентарен надзор.
Този период за пускане на строителството би могъл да бъде спазен в случай че няма обжалване на отчуждаването на парцели и бъдат изпълнени всички нужни процедури.
" По направлението Софийския околовръстен път и автомагистрала „ Тракия “ всекидневно се образуват километрични опашки, колони от коли, които затрудняват придвижването.
С доизграждането на този сектор от Южната дъга ще бъде решен освен изложеният проблем, а по този метод ще се обезпечи едно автомобилно трасе, което да подсигурява съответно обслужване на прилежащите към Софийския околовръстен път урбанизирани територии, промишлени, търговски зони и обектите към тях “, добави Аврамова.
Тя посочи, че подписването на контракт за определения реализатор е било възпрепятствано заради тъжба в Комисия за защита на конкуренцията.
„ Към сегашния миг след решение на Комисията в интерес на възложителя, следва подписването на контракт с изпълнителя за инженеринг. Срокът за планиране е 180 дни, а за строителномонтажните работи - 730 календарни дни “, добави Аврамова.
До момента са подадени 12 предложения на компании за присъединяване в процедурата, като сега техническата комисия към Министерство на регионалното развитие ги преглежда и прави оценка.
При привършване на оценката ценовите предложения за плана ще бъдат отворени. Успоредно с посочените процедури Агенцията организира отчуждителна процедура по реда на Закона за държавната благосъстоятелност за поземлени парцели, находящи се в землището на Столична община, заяви още Аврамова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР