Строителството на третата линия на метрото остава най-големият проект за

...
Строителството на третата линия на метрото остава най-големият проект за
Коментари Харесай

Третата линия на метрото остава най-големият проект на Столична община

Строителството на третата линия на метрото остава най-големият план за 2018 година Това сподели кметът на Столична община Йорданка Фандъкова на семинар на тематика " Проект за бюджет на Столична община за 2018 година ", съобщи Българска национална телевизия.

" С построяването на третата линия чакаме да спестяваме 90 000 тона нездравословни излъчвания годишно ", съобщи тя. " Хората към този момент припознават метрото като различен метод за напредване. Очакваме планът да бъде изпълнен в период и да даде опция на още жители да употребяват най-екологичния градски превоз ", разяснява Йорданка Фандъкова. " Средствата за строителството на третата линия на метрото са 327, 3 млн. лв.. От тях 16,7 млн. лв. са лично финансиране от Общината, останалите средства са по Оперативна програма " Транспорт ", изясни тя. " 37,5 млн. лв. са средствата в бюджета за идната година за реорганизация на остарели трамвайни трасета. Ще бъдат реконструирани трасетата по бул. " Граф Игнатиев ", по бул. " Цар Борис Трети ", ул. " Каменоделска " и бул. " България ", разясни Йорданка Фандъкова и добави, че ще продължи и модернизацията на градския превоз. " В ход са процедурите за 142 нови рейса на природен газ и първите 20 електробуса, които чакаме да стартират да се движат по софийските улици до края на годината ", изясни кметът.

" Продължаваме с надграждането на системата за ръководство на трафика. Вярваме, че когато хората виждат, че могат да се придвижват по-бързо с градския превоз, ще се замислят и ще оставят колите си ", разяснява Йорданка Фандъкова. Тя уточни, че през идната година Центърът за градска подвижност има за задача създаване на 2 нови буферни паркинга - при метростанциите " Люлин " и " Васил Левски ", съобщи Фокус. " В бюджета са заложени средства за цялостна реорганизация на " Западен парк ", за още една част от " Южен парк ", както и за парк " Въртопо " в кв. " Младост ", сподели още Йорданка Фандъкова.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР