Строителството на стадион Варна" ще бъде завършено в обявения срок,

...
Строителството на стадион Варна" ще бъде завършено в обявения срок,
Коментари Харесай

Карбов: Стадион Варна ще бъде готов до края на 2018 г.

Строителството на стадион " Варна " ще бъде приключено в оповестения период, който е до края на 2018 година Това увери в предаването " Зала Пленарна " по Дарик общинският консултант Димитър Карбов (НФСБ), който е представител на локалния парламент в сдружението " Спортен комплекс Варна ", в което Община Варна има 35%, а останалите са на "Химимпорт " АД.

" Стадион ще има и ще бъде подготвен в период. Няма отклоняване от посоката, която сме поели, само че има клевети от хора, които злосторнически настояват, че съществува проблем със стадиона. Такъв проблем обаче няма. Строителните действия не престават, като фокусът е ориентиран към фасадата, а по-късно ще продължат в западната част на стадиона ", сподели Карбов.

Работата по оборудването беше замразена през летните месеци, защото изпълнителят " Планекс " беше зает със строителството на новия магазин на " Кауфланд " в съседство. Веригата закупи терен от 14,5 дка, който беше част от активите на " Спортен комплекс Варна ". С парите от договорката беше финансиран градежът на стадиона.

Към момента са нужни към 20-25 млн. лева, с цел да бъде изцяло приключено оборудването, уточни Карбов. Той е оптимист, че средствата ще бъдат обезпечени от управлението на сдружението и няма да се наложи да бъдат продавани нови имоти.

Подробният организационен проект на варненския курорт " Св. св. Константин и Елена " към този момент е одобрен от Националния експертен съвет по устройство на територията и до края на годината може да влезе в действие, откакто приключат процедурите по обжалване. Подготвяният 14 години Подробен устройствен план обгръща територията сред двореца " Евксиноград ", комплекса " Слънчев ден ", морето и автомагистралата от Варна за " Златни пясъци ". Заложените оптималните параметри на застрояване са 15 метра височина, 30 % компактност и коефициент на активност 1,5. Предвидено е също построяването на неестествен остров с яхтено пристанище и подводен ресторант.
" Подробният организационен проект ще даде нов подтик за развиването на Варна. Прави чест на проектантите и възложителите, че резервират неповторимата и присъща за курорта растителност. На хората им омръзнаха бетонът и желязото ", разяснява Карбов, който оглавява общинската комисия по архитектура.

По мотив медийния скандал, в който попадна водачът на НФСБ Валери Симеонов, Карбов съобщи, че партийният му водач е безпределно самолюбив и реагира бурно, в случай че бъде обиден.

" Манджата е пресолена, абсурдът се развихри поради първия участник в утринния блок на Нова телевизия Антон Тодоров. В момента държавното управление е под обстрел. Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи са извънредно недоволни от партньорството, което дава дълга писта за ръководство, и употребяват най-малкия мотив да поставят кол в колелото ", приключи Карбов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР