Строителството на сръбския участък на Турски поток върви по график

...
Строителството на сръбския участък на Турски поток върви по график
Коментари Харесай

Строителството на сръбския участък на Турски поток върви по график

Строителството на сръбския сектор на " Турски поток " върви по график и е планувано да завърши към кра на тази година, съобщи пред публицисти заместник-ръководителят на съветската държавна администрация Сергей Приходко преди началото на визитата на съветския министър председател Дмитрий Медведев в Сърбия, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Той означи, че по плана " Турски поток " и обвързваните с него директни тръбопроводи в страните от Югоизточна Европа сега се осъществят мероприятия за образуване на доставки на газ по второто отклонение на този газопровод по маршрута България - Сърбия - Унгария с излаз в газоразпределителния център в Баумгартен /Австрия/.

По думите на Приходко най-активно е взаимоотношението със Сърбия, построява се магистрален газопровод на сръбска територия с дължина 402 км.
С въвеждането в употреба на цялата система директни газопроводи, продължаващи " Турски поток ", Сърбия надеждно ще обезпечи вътрешното ползване на газ, а също ще осъщестявва пренос на синьо гориво в страните от Централна Европа, сподели Приходко.

Русия от своя страна е подготвена да доставя на сътрудниците тези размери природен газ, за които има търсене, сподели съветският представител. Предполага се, че сръбският сектор на " Турски поток " ще стартира в град Зайчар, на границата с България, и ще пресече границата с Унгария покрай град Хоргош. Входната мощ се чака да бъде 13,88 милиона кубически метра газ дневно, а изходната - към 10 милиона кубически метра.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР