Строителството на приемния терминал за експортния газопровод „Турски поток“ е

...
Строителството на приемния терминал за експортния газопровод „Турски поток“ е
Коментари Харесай

Приемният терминал за „Турски поток“ е до 80 % готов


Строителството на приемния терминал за експортния газопровод „ Турски поток “ е готово до 80 %, се споделя в прессъобщение на „ Газпром “.

„ Завършено е полагането на морската част от газопровода по дъното на Черно море. Напълно е подготвена за употреба компресорна станция (КС) „ Русская “ и сектора на сушата в Русия, където към сегашния миг се правят пускови действия. Едновременно с това тече и построяването на приемния терминал в Турция – изпълнени са над 80 % от строително-монтажните работи “, се споделя в известието на компанията.

Очакванията са газопроводът „ Турски поток “ да влезе в употреба до края на годината. Заместник-председателя на съветския газов тръст Олег Аксютин заяви наскоро, че компанията чака подготвеност от „ Турски поток “ за доставки на газ през последната десетдневка на декември тази година.
Проектът „ Турски поток “ планува създаване на газопровод по дъното на Черно море от Русия до Турция. Предвижда се построяването на две тръби, всяка с потенциал от по 15,75 милиарда куб м. Първата е предопределена за доставка на съветски газ за турските консуматори, а втората – за газоснабдяване на страните от Южна и Югоизточна Европа.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР