Строителството на приемния терминал в Турция за газопровода „Турски поток“

Строителството на приемния терминал в Турция за газопровода „Турски поток“ ...

Строителството на приемния терминал за „Турски поток“ е завършено до 95 %.Строителството на приемния терминал в Турция за газопровода „Турски поток“ е завършено до 95 %, съобщи операторът на проекта Turkstream.

„Строителството на приемен терминал за морския газопровод „Турски поток“ е достигнало показателя от 95 % от общия обем на дейностите“, се казва в съобщение на компанията.

„Целият комплекс от мероприятия тече в съответствие с графика. Началото на транспортирането на газ се планира до края на 2019 г.“, се отбелязва също така в прессъобщението.

„Турски поток“ е проект за експортен газопровод от Русия за Турция през Черно мори и по-нататък до границата на Турция с определени държави. Проектът предвижда строителството на газопровод, състоящ се от две тръби с капацитет от по 15,75 млрд. куб м всяко. Първата тръба е предназначена за доставка на руски газ за потребителите на турския пазар, а втората – за газоснабдяване на страните от Южна и Югоизточна Европа. Пускът се планира до края на 2019 г.

Източник: 3e-news.net