Строителството на петролопровод, който ще даде възможност на Иран да

...
Строителството на петролопровод, който ще даде възможност на Иран да
Коментари Харесай

Иран ще може да експортира през 2021 г. петрол, заобикаляйки Ормузкия пролив


Строителството на петролопровод, който ще даде опция на Иран да транспортира до 1 млн. барела нефт дневно от територията от източната част на Персийския залив директно до пристанище в Омнския залив, заобикаляйки Ормузкия проток ще бъде приключено през 2021 година, оповестява осведомителна организация Tansim, базирайки се на ръководителя на Petroleum Engineering and Development Co Турадж Дехгани, написа Прайм.

По думите му, дължината на петролопровода ще е 1000 километра, ще минава по сушата и ще свързва петролния терминал Гуре, ситуиран наоколо до провинция Бушер в източната част на Персийския залив, на пристанището Джаск в южната част на Иран. Стойността на плана се прави оценка на 2 милиарда $.

„ Възможността за износ на първата партида недопечен ирански нефт на изток от Ормузкия проток ще се появи в края на 1399 година (до края на март 2021 г.) “, цитира организацията Дехгани.

Напоследък обстановката в Ормузкия проток се изостри поради нападението на танкери. Затова актуалността на плана за петролопровода Гуре – Джаск, който ще даде опция на Иран да обезпечи износ на собствен нефт заобикаляйки Ормузкия проток при сегашната обстановка се ускорява.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР