Строителството на обходния път на Кърджали – най-важният инфраструктурен обект

...
Строителството на обходния път на Кърджали – най-важният инфраструктурен обект
Коментари Харесай

От началото на мандата на правителството са осигурени 32 млн. лв. за пътищата в област Кърджали

Строителството на обходния път на Кърджали – най-важният инфраструктурен обект за района - ще започва през 2020 година Техническият план е приключен, следва завършване на отчуждителните процедури и оповестяване на процедура за инженеринг. През последната година и половина по плана е направено толкоз, що се касае за последните 15 година Това стана ясно по време на гражданския разговор „ Европа в нашия дом “ на тематика районно развиване, който се организира в Кърджали.

На форума бе обявена и новината, че в средата на април стартира ремонтът на останалите 28 км. от междуобластния път Кърджали – Ардино, а през май стартира строителството на правата Кърджали – Мост – Манастир за 15 млн. лева

„ Този конгрес е образец за сполучлив разговор сред властта и хората. Благодарение на свършеното от държавното управление във връзка с инфраструктурата, Южна България е изпреварила стопански Северна. Голямата ни тематика обаче е околовръстното на Кърджали поради тежкия директен трафик към Гърция. Радвам се, че зам.-министър Нанков пое ангажимент построяването му да започва следващата година. Ще упорствам пред Министерски съвет и премиера да продължи програмата за саниране, тъй като тя е извънредно значима за хората “, акцентира ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева, която е и регионален координатор на ГЕРБ-Кърджали. Тя бе безапелационна, че ролята на европейската взаимност в модернизирането на българските райони е основна.

От началото на мандата на държавното управление са обезпечени 32 млн. лева под формата на национално и европейско финансиране за ремонт и строителство на над 50 км. пътища в област Кърджали, заяви на собствен ред зам.-министърът на районното развиване Николай Нанков. Той изясни, че обходният път на Кърджали е с дължина 15 км. и индикативна стойност 140 млн. лева „ По Оперативна програма „ Региони в Растеж “ на територията на област Кърджали са подписани общо 22 контракта на стойност 51 млн. лева Инвестициите са в модернизиране на учебни заведения, градска среда, обществена и здравна инфраструктура. На 70 млн. лева възлиза капиталовата стратегия на „ ВиК “ по ОПОС “, сподели още Нанков.



„ Факт е, че огромните инфраструктурни планове в област Кърджали се извършват с европейски пари, за което сериозен принос имат стабилността в страната и грижата на държавното управление на Бойко Борисов за българските райони “, акцентира регионалният шеф Никола Чанев, който бе алегоричен хазаин на събитието.

На форума участваха над 200 души – представители на бизнеса, браншовици, кметове и жители. Въпросите към гостите бяха свързани главно с ремонта на пътищата, санирането, водоснабдяването на дребните обитаеми места и други

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР