Строителството на новата пленарна зала на депутатите ще приключи средата

...
Строителството на новата пленарна зала на депутатите ще приключи средата
Коментари Харесай

Показаха новата пленарна зала, строителството й приключва през 2019 г.

Строителството на новата пленарна зала на депутатите ще завърши средата на 2019 година, разгласи инж. Николай Бациев от дирекция „ Управление на собствеността “, представен от БГНЕС.
 
Днес медиите видяха по какъв начин протичат строително-монтажните работи по преустройството на зала „ Света София ” в постройката на някогашния партиен дом. Тя към този момент ще има стъклен покрив, а не плътна стоманобетонна плоча. Площта на стъкления купол е към 450-500 кв.м. Стъклата ще имат UV отбрана от слънцето и шумоизолация.
 
Новата пленарна зала ще има 270 места, само че е планувана опция за ремонт на столовете и монтиране на нови, с цел да се обезпечат 400 места за сядане, в случай че се наложи осъществяване на Велико Народно заседание. В залата има и специфични места за членовете на Министерски съвет, както и за патриарха, президента и вицепрезидента, ситуирани симетрично от двете страни на президиума.
 Нова пленарна зала БГНЕС

 Нова пленарна зала БГНЕС-->
Предвидени са още ложи за публични и задгранични посетители, представители на дипломатическия корпус, както и за публицисти. В момента се разисква и вид за монтиране на дискусионни пултове на местата на народните представители, с което да се обезпечи опцията те да вършат изявления от място.

Ремонтът стартира преди две години и трябваше да приключи в края на това лято, само че усложняване на строителния развой наложи удължение на периода. Очаква се строителните действия да завършат в средата на 2019 година След това следва да работи държавна приемателна комисия и откакто обектът бъде предаден, ще стартират процедури по в допълнение съоръжение на новата пленарна зала – озвучителни уредби, система за гласоподаване и други
 Нова пленарна зала БГНЕС
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР