Строителството на метрото е скъпо, след завършването на Третата метролиния

...
Строителството на метрото е скъпо, след завършването на Третата метролиния
Коментари Харесай

Кандидатът за кмет на София подпали мрежата: Строителството на Метрото трябва да спре

Строителството на метрото е скъпо, след завършването на Третата метролиния и плануваните отклонения към " Люлин " и " Слатина ", развиването му би трябвало да спре. 

Това споделя претендентът за кмет на столицата от " Спаси София " Борис Бонев пред Дневник, представен от OFFnews.bg. По думите му градът не е толкоз огромен, с цел да има метро до всички квартали. Инфраструктурата е тежка, а огромен пътникопоток няма на всички места в столицата, счита Бонев. 

На този стадий би трябвало да се фокусираме върху построяването на обособени бързи трамвайни трасета, изяснява претендентът за кмет. 

Тоя счита, че проблемите със застрояването на София могат да се решат посредством концепцията за напълно нов квартал над Враждебна, където има общински земи. Може да се построи пътна инфраструктура, парцелът да бъде парцелиран и подготвен за строителство. След това общината да договаря с вложителите на терени в презастроените квартали на София за замяна на парцелите, е концепцията на Борис Бонов.

Целта е да се спасят междублоковите пространства, с цел да има зелени площи там, а капиталовият интерес да се реалокира към северните квартали на София. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР