Строителството на магистрала Хемус се финансира изцяло от правителството, тя

...
Строителството на магистрала Хемус се финансира изцяло от правителството, тя
Коментари Харесай

Магистрала Хемус се строи изцяло с пари от бюджета


Строителството на автомагистрала " Хемус " се финансира напълно от държавното управление, тя се прави единствено с бюджетни пари. Това съобщи през днешния ден при визитата си във Варна министър председателят Бойко Борисов, представен от Българска телеграфна агенция.

Премиерът бе безапелационен, че през 2024 година автомагистралата ще е напълно приключена. Борисов разяснява, че на 16 август ще бъде направена първата копка на трасето на " Хемус " от Белокопитово към Търговище. Магистралата се строи доста интензивно и откъм Ябланица, уточни министър председателят. Той изясни, че тъкмо когато завърши строителството на тези две прави ще стартира построяването на автомагистралата до Велико Търново и в другата посока - от Търговище към Велико Търново.

Борисов съобщи още, че новият бул. " Васил Левски " в града, който се построява сега, е извънредно комплицирано оборудване, съобщи Българска телеграфна агенция. Той добави, че малко се е поскарал поради забавянето на осъществяването. Премиерът сподели, че е ревизирал и направените поправки в потърпевшия от наводнението преди няколко години квартал " Аспарухово ". На Парк-музея " Владислав Варненчик " в града ще бъде построен паркинг, заяви още Борисов. В момента се ремонтират няколко огромни булеварда във Варна, подменяме и канализацията редом, местят се тролеи и периодите летят, само че другояче не става, изясни министър председателят. Според него нещата ще бъдат ускорени още.

За плана за рибарско населено място в квартал " Аспарухово " Борисов сподели, че от военното отделение до първите камъни е обрасло и там няма плаж. По думите му този сектор би трябвало да се развие, както е направено на доста места по Черноморието. Тази зона в този момент е повредена, това е змиярник, не става въпрос въобще за плажа, съобщи Борисов. Той добави, че в региона няма да има хотел, а хладилни камери за предпазване на рибата. Премиерът посочи, че построеното рибарско пристанище ще е на община Варна. Борисов разяснява още, че свободната зона към Морска гара ще бъде отворена още и ще бъде преместен тежкият трафик към пристанището, с цел да не се редят зърновози.

Варненският и Великопреславски митрополит Йоан благодари на премиера за помощта от 300 000 лв. за строящия се храм " Св.прмчк. Прокопий Варненски ", както и за отпуснатите 200 000 лв. за ремонта на покрива на Катедралния храм " Успение Богородично " в града. Премиерът беседва и с представители на футболния клуб Спартак 1918 и деца от школата на тима.

По време на визитата си във Варна Борисов бе придружаван от финансовия министър Владислав Горанов
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР