Строителството на логистични центрове около София продължава да бъде атрактивна

...
Строителството на логистични центрове около София продължава да бъде атрактивна
Коментари Харесай

Нови инвестиции в логистиката край София

Строителството на логистични центрове към София продължава да бъде атрактивна инвестиция. Едно от доказателствата за това е направената през днешния ден „ първа копка “ на административно-логистичен комплекс на терен от 57 декара до бул. „ Ботевградско шосе “. Инвестицията е на стойност 52 млн. лева Проектът е от вида „ Built to Suit and lease “ и е в сходство с условията и спецификациите на предстоящ хазяин – един от най-големите дистрибутори в България и Европа. Новият център ще обезпечи 500 работни места. Като реализатор на административно-логистичния център Кордеел България ангажира към 50 компании с над 300 експерти в разнообразни действия в обособените стадии на строителството. Наличието на отлична пътна инфраструктура ще обезпечава бързо и ритмично обслужване на логистиката.

Административно-логистичният център ще се състои от съвременни складови пространства и офис постройка, които ще бъдат построени в период от 18 месеца. Проектът планува 32 000 кв.м. складови площи с потенциал от 45 000 палетоместа за предпазване. Предвидени са автоматизации в процесите по правене на поръчки, както и следена среда за депозиране, които ще завишат продуктивността и равнището на оперативните процеси, също и качеството на предлаганите услуги. Логистичният център разполага с 38 товарни рампи с нивоизравнители за обслужване на камиони и бусове. Това разрешава обслужването на към 100 камиона на ден.

Офисната постройка е 4500 кв.м. и е с напълно остъклена фасада. Високата енергийна успеваемост, комбинирана с изискана визия на фасадното решение, вършат постройката архитектурен акцент на целия комплекс. Съвременната отоплителна, вентилационна и климатизационна система, като се изключи че ще обезпечи комфорт и удобен микроклимат за чиновниците, ще работи с екологичен хладилен сътрудник, който е от значително значение за грижата към природата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР