Строителството на газопровода „Турски поток” ще приключи в срок, заяви

...
Строителството на газопровода „Турски поток” ще приключи в срок, заяви
Коментари Харесай

Изграждането на Турски поток ще приключи в края на 2019 г.

Строителството на газопровода „ Турски поток” ще завърши в период, съобщи министърът на енергетиката на Русия Александр Новак за телевизия „ Россия-1”.

Проектът „ Турски поток” планува построяването на газопровод, формиран от две трасета с мощ по 15,75 милиарда кубически метра всяко. Първото трасе е предопределено за доставката на съветски газ за турските консуматори, а второто – за доставка на газ в страните от Южна и Югоизточна Европа. Пускането на газопровода в употреба е планувано за 2019 година

В петък изпълнителният шеф на „ Нафтогаз Украйна” Юрий Витренко заяви, че окръжният съд на Амстердам е взел 100% от акциите на компания South Stream Transport B.V., която построява морската част от газопровода „ Турски поток”. Това е направено по отношение на следствието на делото за шикалкавене от страна на „ Газпром”, упрекната, че е предала акциите на компания „ Трансгаз Краснодар” един ден преди правосъдните реализатори да замразят активите на „ Газпром” в Холандия по искане на „ Нафтогаз”, написа икономическият портал „ Прайм”.

По-късно денем компания South Stream Transport удостовери за запорирането на акциите си в Холандия, само че акцентира, че това събитие няма да се отрази на реализирането на плана. Съобщено беше също, че „ тече подготовка за първите доставки на газ през „ Турски поток”, планувани за края на 2019 година

В рамките на разногласието си с „ Газпром” във връзка с контракта за доставка и пренос на газ украинската компания „ Нафтогаз” се пробва да получи авансово средствата в размер на 2, 56 милиарда $, които съдът в Стокхолм е определил да й бъдат изплатени. Подобни опити бяха подхванати в Швейцария, Англия, Холандия и Люксембург.

Russia starts pumping gas into TurkStream pipeline https://t.co/6RCsOPWkfC
— Ezzat tamimi (@ezzattamimi) 18 октомври 2019 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР