Строителството на две нови трасета с капацитет 600 камиона на

...
Строителството на две нови трасета с капацитет 600 камиона на
Коментари Харесай

С 600 камиона на денонощие увеличават капацитета на Капитан ...

Строителството на две нови трасета с потенциал 600 камиона на денонощие стартира през днешния ден на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “.  Те би трябвало да са подготвени до 118 календарни дни, а след приключването им камионите ще се вкарват по две изцяло нови обособени профилирани трасета по продължение на целия пункт и през всички стадии на инспекции от другите институции, в това число през зоната на Българска организация по сигурност на храните. Двете трасета ще бъдат оборудвани с везни с автоматизирано деяние, както и с обособена площадка за рентгенови инспекции. Това ще форсира митническия и граничен надзор на този вид товари, както и на другите товарни коли. 

„ Увеличаването на броя входящи трасета за товарни коли от 10 на 12, както и реорганизацията на входящия товарен трафик, които ще бъдат реализирани след довеждане докрай на плана, ще усилят пропускателната дарба на пункта и  ще понижат времето за изчакване на вход в страната. Строителните работи няма да се отразят на обработката на входящите транспортни средства нито като размер, нито като надзор. Естествено ще се постанова краткотрайна организация на придвижването в някои елементи от пункта, само че тя няма да затруднява придвижването “, разяснява  началникът на пункта Георги Господинов. Той сподели, че тази година ще има рекорден брой обработени товарни коли на Капитан Андреево, който ще доближи над 1 млн.  
Строителството e на стойност 5 752 100.  Стартът на строителните работи стана вероятен откакто в края на предишния месец Министерство на районното развиване и благоустройството утвърди плана за реконструкцията и издаде позволение за градеж.
Изграждането на трасетата е в сходство с поетите от страна ни задължения за ускорение на граничния преход сред Турция и България.
На откриването на строителната площадка участва и шефът на Митническа дирекция Тракия Нихат Канък.
 

   
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР