Строителството на детски градини в София не може да реши

...
Строителството на детски градини в София не може да реши
Коментари Харесай

Боршош иска компенсацията за неприети деца в градини да стане 650 лв.

Строителството на детски градини в София не може да реши казуса с местата, счита новият зам.-кмет по направление " Култура, обучение, спорт и юношески действия " на София Мирослав Боршош. Според него са нужни промени в наредбите. Вчера поради липса тук-там в градини още веднъж имаше митинг на родители.

" Извън детските градини са близо 14 000 деца, тъй като има към 3500 деца, които са в частни детски градини и ясли. Те също не са получили своите места ", разяснява Боршош.

Според него, когато предлагаш едни и същи решения, не може да искаш друг резултат.

„ Предишното държавно управление дефинира помощ от 291 лева за всеки, който не е влезнал в градина. Наредбата, която споделя кой ги получава, е доста тежка. Първата ни работа тези пари е в действителност да стигнат до родителите “, изясни Боршош.

По думите му общината би трябвало да отдели не по-малко от 35 млн. лева

„ Представете си, че живеете в " Младост " и там няма място за вашето дете. Според тази разпоредба мястото, което ще ви предложим, е Панчарево. Когато не го приемете, оставате без тези средства. Наредбата би трябвало да се промени тотално и доста сериозен диалог с политическите сили “, безапелационен е той.

Той съобщи, че ще отстранен доста от досегашните критерии за приемане на помощта.

Мирослав Боршош добави, че доста би желал той и екипът му да образуват пакет от 650 лева тази година и той да стигне до родителите на всяко дете, което не е в общинска детска градина и ясла и на тези, които са в частна детска градина и ясла.

Той бе запитан за делото за НДК и обвиняванията в консумиране на милиони.

" Атаката против мен бе от един несръчен политик, приказвам за Лиляна Павлова. Тя искаше в границите на седмица да се раздадат едни пари на строители и да приемем ремонт, за който аз и екипът ми имахме огромни подозрения и бях уволнен от нея ", сподели Боршош.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР