Строителството на автомагистрала Европа“ в участъка между Калотина и Драгоман

...
Строителството на автомагистрала Европа“ в участъка между Калотина и Драгоман
Коментари Харесай

Пуснаха за движение отсечката Калотина-Драгоман от АМ Европа

Строителството на автомагистрала „ Европа “ в сектора сред Калотина и Драгоман завърши и трасето е пуснато за придвижване. Отсечката с дължина 14,5 км към този момент има Акт 15. Предстои осъществяване на държавна приемателна комисия за издаване на Акт 16. Това разгласи през днешния ден министърът на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков, който дружно с министъра на превоза и известията Георги Гвоздейков и ръководителя на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ инж. Ясен Йорданов направиха оглед на трасето.

Министър Цеков поздрави екипите на възложителя, строителя и надзора с добре свършената работа. „ Така сме една стъпка по-близо да имаме пълноценна транспортна съгласуваност със Сърбия. Надявам се идната стъпка да създадем до края на 2024 година като открием и последния сектор от Автомагистрала „ Европа “, който свързва Сливница със София “, добави той.

Регионалният министър означи, че секторът сред Калотина и Драгоман на Автомагистрала „ Европа “ е изпълнен в релативно къс, само че извънредно тежък интервал, съвпадащ с ковид-кризата от 2020 година, високите инфлационни процеси през 2021 година и 2022 година и политическа неустойчивост, включваща три постоянни и четири служебни кабинета. Като достижение на плана той регистрира предотвратяването на съществени пътно-транспортни катастрофи, които постоянно са извънредно огромен риск при строителство без прекратяване на трафика по главното трасе по време на ремонтните работи, както и съществуването на железопътна линия в съседство.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР