Строителството на атомната електроцентрала Ел Дабаа е нов двигател на

...
Строителството на атомната електроцентрала Ел Дабаа е нов двигател на
Коментари Харесай

Изграждането на АЕЦ Ел Дабаа ще е ключово за сътрудничеството между Русия и Египет


Строителството на атомната електроцентрала " Ел Дабаа " е нов мотор на съдействието с Русия. Това разгласи Президентът на Египет Абдел Фатах ас Сиси представен от Българска телеграфна агенция. " Надявам се, че в най-скоро време ще се реализира строителството на АЕЦ " Дабаа ", което ще се трансформира в нов фактор в развиването на съдействието ни ", съобщи египетският президент през днешния ден на среща с ръководителя на Федералното заседание (парламента на Руската федерация, бел.ред.) Валентина Матвиенко. " Освен това има и изключително значим план за основаване на съветска индустриална промишлена зона на изток от Суецкия канал ", добави той.

" Това ще се трансформира в нова насочна точка в двустранното съдействие. Ние желаеме и имаме желание да осъществим плануваните проекти ", означи Абдел Фатах ас Сиси. АЕЦ " Дабаа " с 4 реактора ВВЕР-1200 ще бъде издигната в сходство с подписания контракт сред Атомстройекспорт и Управлението на атомните станции на Египет, влезнал в действие на 11 декември 2017 година. Работата на строителната площадка би трябвало да стартира през 2019 година. Първият енергоблок ще бъде въведен в употреба през 2026 година.

В същото време министър председателят на Русия Дмитрий Медведев съобщи, че счита за належащо да се резервира позитивната наклонност на напредък на стокообмена сред Русия и Египет. Медведев заяви и за плануваното за на следващия ден сключване на руско-египетски контракт за стратегическо партньорство.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР