Строителство на нови сгради на кметствата в селата Доброглед и

...
Строителство на нови сгради на кметствата в селата Доброглед и
Коментари Харесай

Строят нови кметства и зони за забавление и спорт край Варна

Строителство на нови здания на кметствата в селата Доброглед и Долище стартира със средства по планове, предпазени сполучливо от Местната инициативна група, заяви кметът на община Аксаково инж. Атанас Стоилов. Финансиране по същото направление е обезпечено и за главен ремонт на читалището в село Яребична. Общият размер на започващата инвестиция в трите основни за дребните обитаеми места обекти е съвсем 500 000 лева

Осигурено е и финансиране и стартира главен ремонт на централната част на град Игнатиево, в териториите край който през последните години се обособи солидна бизнес зона.

С подготвеност да започва строителни дейности  община Аксаково е и в село Куманово. Там ще стартира построяването на многофункционална зона за развлечение и спорт – с детска и спортна площадки.

В село Куманово ще е първата от доста такива комбинирани уреди, на които локалните хора да имат опция да се забавляват, да спортуват и да почиват пълноценно. Целта ни е във всяко обитаемо място да изградим такива комплекси, разяснява кметът на община Аксаково инж. Атанас Стоилов.

Той напомни, че със средства от бюджета на общината бе изградено  новото кметство в село Изворско, чието публично разкриване ще бъде в края на август.

Развитието на инфраструктурата в дребните обитаеми места край общинския център – гр. Аксаково, е приоритет за локалната власт в последните години.  В резултат на основното географско разположение на общината – в непосредствена непосредственост до автомагистрала " Хемус “, пристанищата – " Варна Запад “ и " Варна Изток “ и съществуването на летищния комплекс, териториите край Аксаково са измежду най-интензивно разрастващите се стопански зони. Те са най-предпочитани за екологично чисти производства и логистични паркове.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР