Строително-ремонтните дейности по изграждането на задържателен резервоар по бул. Христо

...
Строително-ремонтните дейности по изграждането на задържателен резервоар по бул. Христо
Коментари Харесай

Дейностите по бул. „Христо Ботев“ в Русе ще бъдат удължени с месец

Строително-ремонтните действия по построяването на задържателен контейнер по бул. „ Христо Ботев “ ще продължат доникъде на месец ноември.

Това стана ясно от изявление на шефа на ВиК ООД-Русе инж. Илиан Милев, който участва на днешната общинска сесия и отговори на въпроси, повдигнати на място от общински съветници.

Забавянето при построяването на задържателния контейнер инж. Милев аргументира с дъждовете, съборили част от построените сектори и тяхното следващо възобновяване. Той даде изясненост и за забавянето при възобновяване на асфалтовата настилка, като съгласно него по обособени сектори работят няколко компании реализатори с разнообразни задачи. Управителят на ВиК изясни, че не се асфалтира след привършване на дейностите на даден реализатор, с цел да може идната компания да продължи с осъществяването на различен аспект от водния план. Като друга причина за забавянето той уточни, че съвсем всички реализатори работят единствено с една компания за доставка на асфалт, която обслужва и редица други обекти. Инж. Милев добави, че също по този начин се цели и да не се прекъсва водоснабдяването на цели квартали за по-дълъг интервал. По думите му дейностите към този момент се провеждат по метод, по който да не се затварят прилежащи улици, което би попречило свободното напредване на транспортни средства.

След изявлението на инж. Милев думата взе кмета на Община Русе, който съобщи, че локалната администрация не е страна по контракта за ВиК плана и надлежно не разполага с парите по плана, с цел да може да оперира с тях, задържайки средства поради некачествено осъществяване. Пенчо Милков акцентира, че обратно във времето, при подготовката на плана, е определена компания, която да координира дейностите по него за сумата от близо 1 милион лева С цел понижаване неудобствата за русенци и поради нуждата от по-добра съгласуваност сред компаниите реализатори, Община Русе пое тази функционалност, с цел да се приключи планът сполучливо. Кметът на Община Русе добави, че единствено през днешния ден са подписани няколко нови констативни протокола – за запрашаване, за скупчване на строителни боклуци и за неспазване на периоди на краткотрайни организации на придвижване.

Милков посочи, че ВиК Русе би трябвало да потвърдят пред финансиращия орган, че са подобрили качеството на водоподаването и са понижили повредите. Ако не съумеят да го създадат, сдружението ще понесе наказания или в най-лошия случай би трябвало да върне средствата, а това би се отразило съществено на цената на водата.

В края на изявлението си Пенчо Милков съобщи изрично, че Община Русе няма да одобри сектор, който смята, че не е качествено възобновен. По думите му досега не е призната нито една улица, като са направени наставления за премахване на нередности по редица улични платна.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР