Строително-ремонтните дейности по автомагистрала „Тракия“ ще приключат до началото на

...
Строително-ремонтните дейности по автомагистрала „Тракия“ ще приключат до началото на
Коментари Харесай

Ремонтите по магистрала „Тракия“ приключват на 1 юни, увери Борисов

" Строително-ремонтните действия по автомагистрала „ Тракия “ ще приключат до началото на туристическия сезон ", това увери министър председателят Бойко Борисов, който през днешния ден инспектира персонално работата на строителите.

„ Стотици хора работят сега, тъй като желаеме на 1 юни, когато почва курортния сезон и към този момент трафикът на туристи е масиран, да отворим мостовете по „ Тракия “. Не са били изчислени въобще за трусове, в този момент на всичките им слагаме амортисьори безусловно. Наново колони, отначало плочи, разширяваме ги, с цел да могат при земетръс да удържат “, сподели Борисов при визитата си в Раковски.

„ Строят хората, и в полза на истината 90% от работещите от работещите на всички места са роми. Сега цели бригади от Ветрен работят на мостовете. Няма събота, няма неделя, ексклузивен труд им се заплаща, тъй като не са единствено такива като във Войводино разбойници, дето са се сбили “, добави министър председателят.

Преди това държавната пресслужба заяви, че той е инспектирал строително-ремонтните действия на виадукта при 20-ия км на автомагистрала „ Тракия “ край Вакарел.

Ремонтът се прави в дясното платно и обгръща горното и долното строене на пътното оборудване. Виадуктът е един от трите моста на автомагистрала „ Тракия “, които сега се ремонтират от държавното сдружение „ Автомагистрали “ ЕАД.

Борисов съобщи пред служащите на обекта, че е желал да види при какви условия работят, даже в събота и то на 70 метра от земята. „ Исках да уверим хората, че като тръгнат за курортите, ще е готово. Работете, само че се пазете “, добави министър председателят.

Работниците споделиха на министър-председателя, че дейностите по горната част на виадукта включват спешен ремонт на асфалтовата настилка, хидроизолация, изравнителна бетонова плоча, тротоарни конзоли и други А долното строене се укрепва против земетръс със специфични устройства и се усилват устоите.

Премиерът добави, че е инспектирал ремонтите и на автомагистрала „ Хемус “, където също интензивно се работи.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР