Строително-монтажните работи по рехабилитацията на 11,784 км от пътя Плевен

...
Строително-монтажните работи по рехабилитацията на 11,784 км от пътя Плевен
Коментари Харесай

Завърши рехабилитацията на 12 км от пътя Плевен - Ловеч

Строително-монтажните работи по рехабилитацията на 11,784 км от пътя Плевен – Ловеч са приключени. Отсечката е включена в лот 7 на Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 година, която се съфинансира посредством Европейския фонд за районно развиване и националния бюджет. Предстои издаването на акт 16 и разрешението за прилагане на обекта, заяви през днешния ден Агенция „ Пътна инфраструктура “.
Второкласният път обезпечава най-кратката връзка сред Плевен и Ловеч. Той е и съществена пътна връзка към фериботния комплекс „ Никопол - Турну Мъгуреле “ на река Дунав. Напълно е сменена пътната настилка и е усъвършенствано отводняването. Положена е нова хоризонтална маркировка, пътни знаци и ограничаващи системи. Основно са ремонтирани мостът над река Пърчовица и селскостопански подлез, както и четири кръстовища.
Изпълнител на строително-монтажните работи на лот 7 е „ Автомагистрали Хемус “ АД. Стойността на контракта е 6 427 766,89 лева с Данък добавена стойност. Строителният контрол е сбъднат от „ Пътинвест-инженеринг “ АД. Техният контракт е за 196 881,6 лева с Данък добавена стойност. Авторският контрол е от „ ВИА ПЛАН “ ЕООД по контракт за 17 880 лева с Данък добавена стойност, разясняват от АПИ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР