Строително-монтажните дейности, възложени на Агенция Пътна инфраструктура (АПИ) за с

...
Строително-монтажните дейности, възложени на Агенция Пътна инфраструктура (АПИ) за с
Коментари Харесай

Ремонтът на пътя между София и Перник не става, сигнализират местни

Строително-монтажните действия, предоставени на Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) за с главния ремонт на пътя София-Перник, са некачествени и се извършват неправилни. За това алармират от Инициативен комитет за възстановяване на качеството на транспортното обслужване по пътя София-Перник.

Местните поданици са безапелационни, че са провеждали голям брой диалози с представители на разнообразни институции по въпроса, в това число и с транспортния министър Петя Аврамова, само че без резултат.

Според хората ремонтът се реализира при занижен надзор , не се правят дребни съпътстващи строителни мероприятия, а частта с обезопасяването на пътния сектор тотално се неглижирал. Допускали се редица административни нарушавания.

От инициативния комитет изпращат и няколко видео материала , с които освидетелстват това, че при ремонта на пътя не са осъществени " относително евтини съпътстващи действия, свързани с отвеждането на повърхностните води , дълготрайната употреба на новоремонтирания сектор и сигурността както на преминаващите, по този начин и на живеещите наоколо жители ".

Хората подчертават, че т ова е най-натоварената права в България и осъществяването на ремонт от подобен мащаб по този метод е неприемливо. Нещо повече - съгласно тях в такива случаи би трябвало да се обръща повече внимание на гражданските сигнали.
 Жители на Владая блокираха пътя в символ на митинг
Жители на Владая блокираха пътя в символ на митинг

Искат Борисов персонално да се занимае с казуса им

Местните дават няколко точки, свързани с проблематичния ремонт:
Още при осъществяването нееднократно те алармирали АПИ, че ще има проблеми с отводняването, а от там ги успокоявали, че всичко ще бъде решено. Тук хората демонстрират клиповете, на които ясно се вижда по какъв начин голямо количество вода попада непосредствено в дворовете на къщите, а от там и в самите къщи. " Проблемите с пътната линия - в по-голямата си част пътят приключва без бордюр или пътна линия, без завършен прием . Ако автомобил стъпи на банкета тук-там пропада в 20-30-, а тук-там и 80-сантиметрова дупка , което е извънредно рисково ", пишат от инициативния комитет. Според хората огромна част от шахтите и оттоците по новоасфалтирания преди месец сектор към този момент са пропаднали под равнището на асфалта. При ремонта всичко в региона на дейностите било извънредно нечисто , след което не било почистено. Хората подчертават и върху потребността от урегулиране на двата входа/изхода на Владая , както и този на Горно Драгичево, посредством светофари или кръгови придвижвания. Това било неотложно, тъй като включването в пътя по настоящия метод било извънредно рисково. " Също по този начин настояваме и за затваряне с мантинела на противозаконните включвания в пътя София - Перник, които са извънредно рискови ", пишат от организацията. Хората упорстват за нов светофар при гара " Владая " - този в този момент (от вид " бягащ пешеходец " ) бил извънредно рисков и трябвало да се смени с подобен с бутон за поръчка.
Пътуващите София - Перник упорстват за неотложно внимание и дейности за премахване на нередностите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР