Строително-инвестиционният пазар е в добро състояние. Наблюдава се засилено строителство,

...
Строително-инвестиционният пазар е в добро състояние. Наблюдава се засилено строителство,
Коментари Харесай

София заприличва все повече на големите европейски градове, където добрите условия за живот не са в центъра

„ Строително-инвестиционният пазар е в положително положение. Наблюдава се засилено строителство, само че би трябвало да имаме поради, че ние сами можем да създадем рецесия като генерираме свръхпроизводство. Нужно е да има сдържаност в растежа на строителството и най-много блян да сътворяваме качествени и хубави планове “, сподели инж. Пламен Андреев, шеф на „ Планекс Инвест “ на конференцията BalREc 2019, която се организира през вчерашния ден в Sofia Event Center. Това включва и устрема към един нов метод, който не гледа на плановете просто като на здания, а като на среда с оптимално положителни условия за живот.

Водещи бизнесмени дефинираха трендовете при развиването на жилищния артикул през 2019/2020 като показаха модерните подходи при планирането на жилищните планове, а здравето, комфорта и сигурността на жителите като съществени цели. Част от провокациите и дефицитите на градската среда в София са свързани с неналичието на съответно зониране в столицата и ясно дефиниране на видовете жилища и типа строителство. Инвеститорите дефинират неналичието на сходна градска конструкция като автоматизирано водеща до потребността те сами да основават дребни изкуствени оазиси в градската среда.

„ Теорията за компактния град е доста добра, само че проектантските колективи, вложителите и общината би трябвало да работят дружно, с цел да го реализиран. Тенденцията е не да строим здания вид студентски общежития. Клиентът има избор през днешния ден той има доста по-високи критерии към средата за живот и самото жилище. Тенденцията е купувачът от ден на ден да се трансформира, а това води и до налагането на правилото индивидът към този момент да стои в основата на строителството, не местоположението, както беше до момента. Средата и местоположението се основават “, сподели инж. Пламен Андреев

„ Факт е, че в последните години е засилен ползата към парцелите по Южната дъга и периферните за столицата територии. И това е елементарно обяснимо: доста по-чиста среда – природата, въздуха, слънцето и климата като цяло, на фона на нечистия въздух в централната част на града; положителната транспортна обезпеченост посредством Околовръстното шосе и бързи връзки с всяка част на София; комплексното застрояване с офиси и жилища в зоната над Бизнес парка, т.е. близостта на местоживеене и работа “, добави инж. Андреев.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР