Строително-инвестиционната компания BLD стартира проект за облагородяването на кучешка поляна

...
Строително-инвестиционната компания BLD стартира проект за облагородяването на кучешка поляна
Коментари Харесай

Откриват кучеши парк в кв. „Манастирски ливади - Изток“


Строително-инвестиционната компания BLD започва план за облагородяването на кучешка поляна в столичния квартал „ Манастирски ливади – Изток “. Идеята е на локални поданици, които интензивно я употребяват и се грижат за нея, със единодушието на притежателите на терена и поддръжката на столична община, излиза наяве от информация до медиите.

Проектът се координира от урбанистите и градски дизайнери от Сдружение |Не|Формално, които имат забележителен опит в основаването на споделени градски пространства с присъединяване на локалните жители в над 20 български града. Те са събрали и разискали хрумвания за парка с жителите, а по-късно са изготвили и планове за кучешки уреди, които ще бъдат инсталирани благодарение на жителите от 27 до 29 юни.

Работата по кучешкия парк стартира при започване на месеца с дейното присъединяване на посетителите на поляната и ще приключи с квартален фест на 30-ти юни (неделя).

BLD извършва и различен план – за създаване на пътна инфраструктура в сектора на ул. „ Костенски водопад “ до ул. „ Васил Стефанов “. Дейностите по него са почнали през предходната седмица и ще завършат през летните месеци, свързвайки бул. „ Тодор Каблешков “ с ул. „ Васил Стефанов “ и зоната, отредена за бъдещо създаване на детска градина и учебно заведение в квартала.

Новият сектор от улицата ще бъде подаяние към столична община и е резултат на публично-частното партньорство сред BLD и Район „ Триадица”.

Инициативите на BLD идват на фона на строителството на жилищния комплекс MONA в квартала. Компанията акцентира, че градската среда е също толкоз значима за хората, колкото е и домът за хората. „ Затова създадохме програмата Building Difference, в която идентифицираме проблеми на разнообразни градски зони и оказваме помощ за решаването им, като включваме в работата жители, специалисти и Общината”, споделя Димитър Савов, изпълнителен шеф на BLD.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР