Строителният работник на фирма Никострой-5“ Иван Цонев е мъжът, който

...
Строителният работник на фирма Никострой-5“ Иван Цонев е мъжът, който
Коментари Харесай

Стана ясно кой е строителят, който се строполи на земята и издъхна пред очите на колегите си в Благоевград

Строителният служащ на компания „ Никострой-5 “ Иван Цонев е мъжът, който през вчерашния ден издъхна по време на работа в региона на „ Арена парк ” в Благоевград. Трагичният случай станал на строителен обект на ул. „ Даме Груев “ по време на наливане на бетон. На 61-годишния служащ внезапно му прилошало, след отмора станал, направил няколко крачки и паднал. Колегите му реагирали неотложно и подали сигнал на тел. 112. Въпреки бързата им реакция мъжът умрял. На място пристигнали екипи на полицията, следи от принуждение не са открити, оповестява struma.bg .

Според медиците се касае за настъпила остра сърдечносъдова и дихателна непълнота, най-вероятно повода е инфаркт.
Директорът на Областната ревизия по труда в Пиринско Славянка Симиджийска-Яновска сподели, че е осведомена за случая. „ На мястото на обекта е осъществена инспекция от сътрудници, открито е, че не се касае за трудов случай, а за естествена гибел, сигналът е подаден към 14,00 ч. Починалият служащ е имал трудов контракт във компания „ Никострой-5 “ ООД с шеф Николай Стоев, не съм осведомена дали е имал здравословни оплаквания”, сподели Яновска.

Само преди две седмици на същия обект стана случай с 35-годишния строителен служащ Иван Стоянов от село Каменица, община Струмяни. И той пострада по време на наливане на бетон и получи комбинирани пострадвания, строшен прешлен и гръдна травма, извършено му бе лекуване в реанимация на благоевградската болница. Тогава служащият държал тръбата на бетон помпата и я насочвал към избраното за изтичане на бетона място, само че се образувало задръстване и от мощното налягане е изхвърлен на близо 3-4 метра от мястото.

Служители от ОД на Министерство на вътрешните работи – Благоевград също са осведомени за трагичния случай.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР